Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου Πάμε “Περού”

Οι εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου, Πάμε “Περού” την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30, στο καφέ ΣΟΚΑΚΙ, Πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο.

Συντονισμός παρουσίασης: Ματίνα Γκόγκα, Θεατροδρόμιο Ναυπλίου

Πρόλογος – Χαιρετισμός: Γιάννης Ρούσος, Συγγραφέας – Πρόεδρος Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος – Θεατρολόγος
-Θεοδόσης Σπαντιδέας, Βιολόγος – Ποιητής
-Η Γιάννα Βασιλείου, ηθοποιός, η Ελπίδα Κομιανού, θεατρολόγος, και η Πέγκυ Νόνη, ηθοποιός, θα αναγνώσουν αποσπάσματα από το βιβλίο του Κυριάκου Σάμιου.

Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Σάμιο

Ο Κυριάκος Σάμιος γεννήθηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας το 1954. Σπούδασε στην Αθήνα, στην ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ. Εργάσθηκε στην Λαϊκή Επιμόρφωση (ΝΕΛΕ Αργολίδας).

Συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών εργαστηρίων, υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων και σκηνοθέτησε αρκετά θεατρικά έργα. Ασχολήθηκε δια μέσου του θεάτρου με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (Φυλακές, Ρομά, ΚΑΠΗ).

Επί σειρά ετών ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός. Κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικό τύπο. Η ποιητική του συλλογή Ημιθανή Κεραμίδια ενέπνευσε την εικαστικό Estela Carballo και διοργάνωσαν πέρυσι την έκθεση Εικόνα Ελέω Λόγου…

Έργα του είναι τα Ημιθανή Κεραμίδια, χειροποίητη έκδοση (2018). Τα Διηγήματα Του Εγκλεισμού (Συλλογικό), εκδόσεις Άπαρσις (2020). Στη σειρά βιβλίων για τις φυλακές Έγκλειστο Φεγγάρι, εκδόσεις Άπαρσις (2022) δηλώνει συγγραφικό παρόν με τη Θεατρική Απόδραση σε δυο Πράξεις. Το 2024 εξέδωσε το Χνάρια Θέατρου (αυτοέκδοση).

Καταφύγιο της πένας του το Τετράδιο με Ράγες:
https://kyriakossamios.blogspot.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »