Ναύπλιο: Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας συγκίνησαν με τα κάλαντα του Δωδεκαημέρου (βίντεο)

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, συμμετέχοντας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου, αψηφώντας το κρύο, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα, με σεβασμό στην τοπική ιδιαιτερότητα κάθε μουσικού ιδιώματος, αποδίδοντας με αυθεντικότητα ρυθμούς, μελωδίες και ύφος. Η ερμηνεία τους χαρακτηρίστηκε από μουσική ακρίβεια, εκφραστικότητα και ουσιαστική συνεργασία. Τα μουσικά κάλαντα αναφέρονταν στις τρεις εορτές του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια), αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης και τη δυναμική της σχολικής κοινότητας.

Ακούστηκαν τα Κάλαντα Χριστουγέννων Πελοποννήσου, Βυζαντινά Κοτυώρων Πόντου, Κρήτης, Σάμου, Ηπείρου, Σμύρνης, Ανατολικής Θράκης, Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Κρήνης Τσεσμέ Μικράς Ασίας, Ικαρίας, Χίου και Κάλαντα Φώτων Καλύμνου και Πάτμου.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού, το οποίο παρακολούθησε την εκδήλωση με ενδιαφέρον και συγκίνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η παραδοσιακή μουσική εξακολουθεί να συγκινεί και να λειτουργεί ως ζωντανός φορέας πολιτισμού. Η θεματική του Δωδεκαημέρου, άμεσα συνδεδεμένη με τα ήθη και τα έθιμα των εορτών, ενίσχυσε τον βιωματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και συνέβαλε στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας.

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ναυπλιέων, την αντιδήμαρχο κα Άντζυ Παναγιωτακοπούλου, τον κ. Μιχάλη Ταμπάκη, τους ηχολήπτες Νίκο Δημητρίου και Δημήτρη Παριώτη, τον π. Παναγιώτη Κιντή, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, καθώς και το γλυκοπωλείο L’ amande του κ. Αθανασόπουλου για το απλόχερο κέρασμα με μελομακάρονα σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του μουσικού συνόλου:

Δημήτρης Ζαχαρίου, Βασίλης Αθανασιάς, Γιάννης Γκραίκος, Φάνης Κουσιουνέλος

Κείμενα από τη φιλόλογο του σχολείου κα Δήμητρα Αυγουστοπούλου

Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »