Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών: Σχετικά με το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας

Στις 29/02 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβούλιο με θέμα τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Τα συμβούλια αυτά ουσιαστικά δεν είναι Δημοτικά Συμβούλια διότι δεν απαιτείται καν απαρτία, δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις και να εγκριθούν ψηφίσματα. Από την άλλη πλευρά το πλαίσιο ερωτήσεων προς την Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα στενό. Επιτρέπονται μόνο 10 ερωτήσεις από Δημοτικούς Συμβούλους (ο κάθε σύμβουλος έχει όριο μόνο μία ερώτηση ανά 2μηνο!). Αν τα ερωτήματα είναι παραπάνω τότε θα γίνεται δημόσια κλήρωση για το ποια θέματα θα συζητηθούν. Επιπλέον επιτρέπονται μόλις 2 ερωτήσεις από Προέδρους Κοινοτήτων (τη στιγμή που οι δημοτικές μας κοινότητες είναι ….). Αν είναι περισσότερες τότε πάλι θα έχουμε δημόσια κλήρωση. Επίσης δεν προβλέπεται η κατάθεση ερωτήσεων από απλούς δημότες! Οι ερωτήσεις πρέπει επίσης να φτάνουν τουλάχιστον 3 μέρες πριν την συνεδρίαση εγγράφως.

Η παραπάνω διαδικασία είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα. Περιορίζει την κατάθεση ερωτημάτων των δημοτών, τον ζωντανό πολιτικό διάλογο και είναι ένα ακόμη βήμα αποδυνάμωσης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο και τις υπεραρμοδιότητες που πλέον έχει η Δημοτική Επιτροπή.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των δημοτών.

Οι απαντήσεις στα προβλήματα θα έρθουν από τον λαό της περιοχής μας, πού οργανωμένα θα τις δώσει μαζί με το εργατικό, φοιτητικό και αγροτικό κίνημα στους δρόμους του αγώνα, όπως έγινε από χιλιάδες εργαζόμενους με αποτέλεσμα την επιτυχία των μεγάλων Απεργιακών Συγκεντρώσεων της 28 ΦΛΕΒΑΡΗ που πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα , όπως θα γίνει μπροστά στις νέες απεργιακές μάχες στις 17 Απρίλη, την 1η Μάη, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πρωτοβουλία Γεωργόπουλου: Εξασφάλισε κτήριο για την λειτουργία ιατρείου στο Κρανίδι-Μέριμνα για Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Συνεπής στις δεσμεύσεις του για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στον τομέα της υγείας, ο Δήμος Ερμιονίδας ενεργοποιεί ένα δίκτυο  υγειονομικών δομών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Τουρισμού» 2027

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη διαδικασία για το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Τουρισμού» για το έτος 2027. Τουριστικοί προορισμοί από ολόκληρη την Ευρώπη καλούνται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »