Αρδευτικά έργα, αποζημιώσεις κτηνοτρόφων και καλλιέργειες στη συνάντηση Πτωχού με τον Κώστα Τσιάρα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συναντήθηκε την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα.
Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την πανώλη των αιγοπροβάτων, καθώς και η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στις καλλιέργειες αμπελοειδών.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Περιφέρεια στο θέμα της πανώλης, πάντα σε συνεργασία με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις με λεπτομέρειες που θα ικανοποιούν όλους τους πληγέντες. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως τόσο ο ίδιος, το Υπουργείο, όσο και η κυβέρνηση θα στέκονται δίπλα στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, στηρίζοντάς τους σε κάθε τους βήμα.
Ο Περιφερειάρχης έθιξε, επίσης, το θέμα των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες αμπελοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας λόγω της λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών, και παρέδωσε σχετική επιστολή των αρμόδιων υπηρεσιών, στην οποία περιγράφονται οι σοβαρές συνέπειες των καιρικών συνθηκών στην τοπική αγροτική παραγωγή.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης της παραγωγής στην Πελοπόννησο, με τη χρήση νέων μεθόδων και τεχνικών. Συγκεκριμένα, για την επέκταση των επενδύσεων σε θερμοκήπια, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε προτάσεις και προδιαγραφές από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Συζητήθηκαν επίσης τα σχέδια βελτίωσης και τα αρδευτικά έργα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, όπως το Μιναγιώτικο Φράγμα που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία, το Φιλιατρινό Φράγμα, τα έργα του Αναβάλου, το φράγμα του Ασωπού, κ.ά.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη σταθερή δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να υποστηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, ενώ τόνισε τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του αγροτικού τομέα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »