Κόλαση φωτιάς στην Ερμιονίδα-Ανεξέλεγκτο το μέτωπο-Καίγεται και το AmanZoe (βίντεο)

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Ερμιονίδα γύρω στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (4/7), στην περιοχή Κορακιά κοντά στο Κρανίδι.
Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Amanzoe» με αποτέλεσμα να γίνει άμεση εκκένωση του ξενοδοχείου, χωρίς να κινδυνέψει κάποιος.
Ο κόσμος από το ξενοδοχείο μεταφέρθηκε για την ασφάλειά του στην παραλία του συγκροτήματος. Από εκεί στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης.
Παρόλα αυτά το βράδυ της Δευτέρας η φωτιά αναζωπυρώθηκε και οι φλόγες περικύκλωσαν ξανά το ξενοδοχείο φτάνοντας έως την πισίνα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν φιάλες υγραερίου. Στο σημείο επιχειρεί επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) οι γνωστοί δασοκομάντος που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σε επιφυλακή βρίσκεται η δημοτική αρχή Ερμιονίδας που κινείται στο χώρο όπου μαίνεται η φωτιά απειλώντας παραθεριστικές κατοικίες αλλά και κατοικίες μονίμων κατοίκων που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος δήλωσε στην ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ πως όλη τη νύχτα οι υδροφόρες του δήμου θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη η δημοτική αρχή θα βρίσκεται επί ποδός.
Επίσης, δήλωσε πως είναι αξιοπερίεργο ότι νωρίτερα είχαν ξεσπάσει άλλες δυο πυρκαγιές σε οικόπεδα με χόρτα στην πόλη του Κρανιδίου, κοντά σε σπίτια, στις 15.30 με 17.00 μετά το μεσημέρι, οι οποίες κατασβέστηκαν πριν πάρουν διαστάσεις.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του Πέτρου Κυριαζή

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »