Κορυφώνεται το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη 31/04 και την Παρασκευή 01/04 (χάρτης)

Κορύφωση θα παρουσιάσει το έντονο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν από την Πέμπτη 31/04 και την Παρασκευή 01/04.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η πρόγνωση της γεωγραφικής κατανομή των συγκεντρώσεων σκόνης για το μεσημέρι της Πέμπτης 31/04 καθώς και τα κατακόρυφα προφίλ της σκόνης σε επιλεγμένες πόλεις. Στα κατακόρυφα προφίλ σκιάζεται με καφέ αποχρώσεις το βάθος της ατμόσφαιρας στο οποίο η συγκέντρωση σκόνης αναμένεται να ξεπερνά τα 100 μg/m3.

Σύμφωνα με το meteo.gr, λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, τα φαινόμενα (βροχές / καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 02/04 και από τα βορειοδυτικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »