prooptiki@msn.com

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο-βελτίωση την Κυριακή του Πάσχα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στις περιοσσότερες περιοχές της χώρας το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, από την αρχή της ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι.

Δείτε το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου:

Πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο 4-5-2024
Αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη περιοχή του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τούς 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα 5-5-2024
Στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Την πόρτα της… εξόδου έδειξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στην υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται ότι προκλήθηκε στον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας της Τρυπητής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, όταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατέστησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πετράκος: Κόλαφος για Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή η νέα απάντηση της Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση του ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων

Δήλωση του Θανάση Πετράκου, Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας /Μέρα25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου αλλά και σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών-Τα θέματα

Σε τακτική, δια ζώσης συνεδρίαση καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, Κων/νου Αναγνωστόπουλου, την Δευτέρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1914: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που αναγνωρίζει την πλήρη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου από το αλβανικό κράτος

1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »