Ισχυρό μήνυμα Νίκα από το Ναύπλιο με πολλούς αποδέκτες για το μέλλον του τόπου μας-Ζήτησε αφύπνιση συνειδήσεων και χτύπησε καμπανάκι κινδύνου

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη , του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη ,του περιφερειακού συμβούλου και εντεταλμένου για την μαρίνα του Ναυπλίου Αναστάσιου Γανώση ,του Ιερέα Ελευθέριου Μιχου αλλά και δεκάδων νέων που στηρίζουν εθελοντικά τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Παναγιώτης Νίκας έδειξε μέσα από όσα ανέφερε ότι συμμερίζεται σε απόλυτο βαθμό την αγωνία των Ελλήνων για το μέλλον του τόπου και έδειξε ως αφετηρία αγώνα την Ορθοδοξία και όλους τους κληρικούς που παλεύουν για να μην χαθεί η γλώσσα μας ,τα ιδανικά και οι αξίες μας . Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για μεγάλη πλέον πιθανότητα μέσα στα επόμενα 50 χρόνια να χαθούν όσα δεν χάσαμε στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Ο Παναγιώτης Νίκας με την ομιλία του έστειλε ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και άγγιξε τις συσσίτιο της Ευαγγελίστριας είναι πάρα πολύ σημαντικό .
«Λυπάμαι γιατί τα σύγχρονα σχολεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Δεν διδάσκουν τις αξίες τα ιδανικά του Ελληνισμού ,δεν διδάσκουν τη ιστορία μας ,δεν την μαθαίνετε .Επόμενως αυτά τα οποία είναι χρήσιμα τελικά πρέπει να τα μάθετε από άλλο σχολείο. Γι αυτό λοιπόν η λειτουργία της Εκκλησίας μέσα από τα σχολεία η μέσα από τις κατασκηνώσεις είναι πάρα πολύ σημαντική.
Για πρώτη φορά είμαι πολύ φοβισμένος για το μέλλον του τόπου και την πορεία μας. Κινδυνεύουμε σε πενήντα χρόνια να έχουμε χάσει την γλώσσα μας. Διανύσαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς απελευθερωθήκαμε και κινδυνεύουμε τώρα με τα σύγχρονα μέσα και τον σύγχρονο πολιτισμό .
Κάθε σοβαρή χώρα φροντίζει για την γλώσσα της τα ιδανικά ,τις αξίες τις παραδόσεις της. Εμείς από τις επίσημες δομές του κράτους δεν δίνουμε τέτοια προσοχή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ,οι ιερείς ,οι Μητροπολίτες αναλαμβάνουν αυτόν τον πολύ μεγάλο ρόλο : Την διατήρηση της ιδιοπροσωπείας του Ελληνισμού, την γνώση της ιστορίας ,των παραδόσεων, της συνειδητοποίησης των αξιών .Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε γιατί ήμαστε Έλληνες ,ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Έλληνα Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ορθοδοξία. Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στα νέα παιδιά που παρακολουθούσαν την ομιλία του τους παρότρυνε να μην ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους και την γλώσσα τους κερδίζοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα και σίγουρα τον σεβασμό τους αφού μέσα από την ομιλία του ανέδειξε τις ανησυχίες των Ελλήνων για μέλλον του τόπου

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Προπονητικό Camp Choy Lee Fut στη Λακόπετρα Αχαΐας

Μία ακόμη ξεχωριστή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ολοκλήρωση του 19ου Προπονητικού Camp του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου 2026 στο ξενοδοχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »