Η αντιπολίτευση ζητά δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) για τον Τουρισμό

Να συνεδριάσει δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητούν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το μοναδικό θέμα της 10ης τακτικής συνεδρίασης που αφορά το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) για τον Τουρισμό.

Συγκεκριμένα, με αίτημα που απευθύνουν στον Πρόεδρο του Πε.Συ.Π., Μανώλη Σκαντζό τονίζουν τη σπουδαιότητα του θέματος και τον καλούν σε ορθή επανάληψη της πρόσκλησης της συνεδρίασης.

Ακολουθεί το αίτημα των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Εφαρμόζοντας το άρθρο 10, παρ.4 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας, αιτηθήκαμε την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) για τον Τουρισμό.

Tο συγκεκριμένο θέμα κρίνουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και πρέπει να παρουσιαστεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την οικονομία της Περιφέρειας μας.

Η επιλογή σας για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα, να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, μας προκαλεί εντύπωση με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί να συνεδριάσει το Συλλογικό Όργανο μόνο με αυτή την διαδικασία.

Θεωρούμε το αίτημα μας απολύτως εύλογο και παρακαλούμε όπως προβείτε σε Ορθή Επανάληψη της πρόσκλησης που αφορά την 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ή με μικτό τρόπο (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ).

Ο Επικεφαλής «Νέα Πελοπόννησος»
Πέτρος Τατούλης

Ο Επικεφαλής «Πρώτα η Πελοπόννησος»
Μανώλης Μάκαρης

Ο Επικεφαλής «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής»
Δημήτριος Κουτσούλης

Ο Επικεφαλής «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου»
Νικόλαος Κουτουμάνος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τατούλης: Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί – Απώλειες περιουσιών και οικονομική καταστροφή νοικοκυριών στην Πελοπόννησο

Αίτημα για ένταξη θέματος προς συζήτηση στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Εύξεινος Μνεία» και «Αριάδνη»: Ένας κύκλος αγάπης και συμπερίληψης που συγκίνησε την Αργολίδα

Σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και αληθινής χαράς, ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Εύξεινος Μνεία» πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Απριλίου ένα από τα πιο όμορφα και ουσιαστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σημαντική διάκριση για το Ελληνικό Ωδείο Άργους: Γ’ Βραβείο για την Ελευθερία Αγριόγιαννη στον διαγωνισμό “Classic Music Box”

Η διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Άργους – Μεταξία Γκότση και το σύνολο των καθηγητών συγχαίρουμε την σπουδάστρια στο τμήμα πιάνου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »