Επιτροπή Μπλόκων: Πανελλαδικό-παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη, στην Αθήνα

Στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα με άλλες μορφές πάλης που οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν στα μπλόκα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων οργανώνει πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη, στην Αθήνα.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλαμε στα μπλόκα που επί 22 μέρες στήσαμε σ’ όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

-Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων

Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση έργων προστασίας από κατολισθήσεις ενεργοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »