Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αρκετά ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών αποτελούν εστίες κινδύνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων :Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, των αρμοδίων προς τους κατόχους των ακαθαρίστων οικοπέδων, να επιληφθούν του θέματος της καθαριότητας και της δήλωσης τους στην ειδική πλατφόρμα, εν τούτοις δεν φάνηκε πως εισακούσθηκαν από όλους, με αποτέλεσμα μετά από αυτοψίες να επιβληθούν και τα πρώτα πρόστιμα από το δήμο Ναυπλιέων.
Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό οι αρμόδιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα επιβληθούν ή καταλογισθούν αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο: α. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ. Όμως, πλέον οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν πρόστιμα σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν στην συγκεκριμένη Πυροσβεστική Διάταξη.
Ο Δήμος Ναυπλιέων εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις κείμενες διατάξεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »