Δήμος Ερμιονίδας: 1ος στην Ανακύκλωση στην Πελοπόννησο-100.000 € από τον ΦΟΔΣΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας 1ος στην Ανακύκλωση στην Πελοπόννησο, έλαβε ως ανταμοιβή 100.000€ από τον ΦΟΔΣΑ

Στη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί της υπ’ αριθμ. 72/2024 (ΑΔΑ: Ρ1Κ8ΟΞΝΒ-5ΝΜ) Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου), με την οποία καθορίστηκε η τιμολογιακή πολιτική του Φορέα για το έτος 2025.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, ο Δήμος Ερμιονίδας έλαβε ως επιβράβευση, έκπτωση 12,5% στο συνολικό κόστος διαχείρισης αποβλήτων για το έτος 2025.

Συγκεκριμένα, το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για το έτος 2025 θα είναι 87€ ανά τόνο, από 97€ ανά τόνο που ήταν το έτος 2024, κάτι το οποίο συνεπάγεται μια συνολική έκπτωση ύψους 100.141,88€ στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας.

Οπότε, για το έτος 2025 η διαχείριση των απορριμμάτων θα κοστίσει στον Δήμο Ερμιονίδας 700.000,00€ αντί για 800.000,00€ το έτος 2024 και αυτές οι 100.000,00€ που εξοικονομήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στον τόπο μας.

Η ανταμοιβή που λάβαμε ως Δήμος, οφείλεται στα εξαιρετικά νούμερα που πετύχαμε στην διαχείριση των αποβλήτων για το έτος 2023, με βάση το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων, τα οποία μας κατέταξαν πρώτο Δήμο σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Με τα επίσημα στοιχεία λοιπόν το έτος 2023 συλλέξαμε, 1.200 τόνους Ανακυκλώσιμα Συσκευασιών (μπλε κάδος), 220 τόνους βαρέα και ογκώδη υλικά και 502 τόνους Βιοαποδομήσιμα Απόβλητα (ανοιχτός σκαφοειδής κάδος και καφέ κάδος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 1.200 τόνοι Ανακυκλώσιμων Συσκευασιών (μπλε κάδος), που συλλέξαμε στο Δήμο Ερμιονίδας το έτος 2023, μας κατατάσσουν πρώτο Δήμο σε όλη την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία.

Για το έτος 2024, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας αύξησε τον αριθμό των μπλε κάδων και τοποθέτησε περισσότερους ανοιχτούς σκαφοειδείς κάδους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με στόχο την αύξηση της ποσότητας συλλογής Ανακυκλώσιμων και Βιοαποδομήσιμων Αποβλήτων, κάτι που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος των Δημοτών.

Επίσης, για το έτος 2025 έχει προϋπολογιστεί η αύξηση του αριθμού των καφέ κάδων (Βιοαποδομήσιμα Απόβλητα).

Η συνετή και υπεύθυνη πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στον τομέα Καθαριότητας αποδίδει σημαντικά οφέλη για τους Δημότες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετικά θετική ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα συλλογής Ανακυκλώσιμων και Βιοαποδομήσιμων Αποβλήτων και τους καλούμε να εντείνουν την εφαρμογή της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην πηγή, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στον τομέα αυτό.

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »