Γ. Γαβρήλος για χαλαζόπτωση σε Δήμο Άργους- Μυκηνών: Άμεσα να μεριμνήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να εκκινήσουν οι αποζημιώσεις

Έκτακτη ερώτηση καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το σημερινό χαλάζι που έπληξε τις περιοχές Κουτσοποδίου, Φιχτίων, Μυκηνών και Μοναστηρακίου, στο Δήμο Άργους- Μυκηνών.

Ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επισημαίνει ότι η σφοδρή χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε πορτοκάλια, μανταρίνια και ελιές, την ώρα που οι αγρότες βρίσκονταν στο στάδιο της αρχής της συγκομιδής. Όπως αναφέρεται από κατοίκους της περιοχής, το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο και έπληξε με σφοδρότητα τους καρπούς των δέντρων, γεγονός που απειλεί την συνολική φετινή σοδειά.

Επειδή τίθεται σε κίνδυνο η φετινή παραγωγή των περιοχών αυτών και απειλούνται άμεσα και καταλυτικά τα εισοδήματα των αγροτών, ο Γιώργος Γαβρήλος ζητά από το Υπουργείο και την Περιφέρεια, να προχωρήσουν στην συγκρότηση συνεργείων με γεωπόνους και εκτιμητές, ώστε να καταγραφούν εγκαίρως οι ζημιές και το μέγεθος της καταστροφής.

Στο κρίσιμο σημείο που αυτή την στιγμή βρίσκεται η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα της Αργολίδας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας, σχολιάζει ο Γιώργος Γαβρήλος.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »