Αφθονία και ανεμελιά -Γράφει ο Γιώργος Αργυρίου

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την εποχή της αφθονίας και της ανεμελιάς, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για την χώρα του αλλά και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προφανώς, ο Γάλλος Πρόεδρος βιώνει κάτι διαφορετικό από όσα βίωσαν οι Έλληνες τα 13 τελευταία χρόνια όταν εφαρμόσθηκαν τα capital control και οι σκληρές οικονομικές πολιτικές που συρρίκνωσαν το εισόδημα του μέσου εργαζόμενου και τότε κάποιοι μη αντέχοντας την πίεση και την απότομη αλλαγή επέλεξαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους πρόωρα . Η ανεμελιά στην Ελλάδα χάθηκε το 2010 αγαπητέ Μακρόν και η αφθονία ήταν και είναι προϊόν μίας μερίδας Ελλήνων. Οι υπόλοιποι συνωστίζονται στα ταμεία της ΔΕΗ για να μην τους κόψουν το ρεύμα ή κάνουν αιματηρές οικονομίες για να μην τους πετάξουν έξω από το σπίτι που ζούνε.
Ζήσαμε λοιπόν πριν από εσάς όλα αυτά που προαναγγέλλεται ότι θα έρθουν. Έχουμε λοιπόν πλεονέκτημα. Ήμαστε ψημένοι. Προετοιμασμένοι. Δεν φοβόμαστε. Ζήσαμε πολλά άσχημα και ζούμε ακόμα. Τώρα που εσείς μας δείχνεται την επόμενη μέρα εμείς κοιτάμε να ζήσουμε την μέρα έχοντας ένα όπλο ανίκητο. Την απόφαση να ζήσουμε. Τόσο απλά. Δεν είναι φιλολογικό. Είναι λογικό και επόμενο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »