Αρνητική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού στη Μονεμβασιά

Συνεδρίασε, για δεύτερη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής Ενέργειας στο Δήμο Μονεμβασιάς με την γνωμοδότηση της επιτροπής να είναι αρνητική.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Σκοπός της επιτροπής είναι οι άμεσες και γρήγορες αποφάσεις για να μην χάνονται σημαντικές προθεσμίες. Συζητήσαμε πολλά θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΑΠΕ και σχετικά με το σημαντικό ζήτημα του Δήμου Μονεμβασιάς γνωμοδοτήσαμε αρνητικά.

Θα συνεχίσουμε, φυσικά, να εξετάζουμε υποθέσεις σχετικές με εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή, όμως από την γραμμή της Μονεμβασιάς μέχρι το ακρωτήριο Μαλέα δεν θα είμαστε υπέρ της τοποθέτησης, επιπλέον, ανεμογεννητριών. Ήδη έχουν μπει αρκετές, αλλά πρόκειται για ένα μέρος ιστορικό, με φυσικό κάλλος και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα είμαστε στην κατεύθυνση της προστασίας. Στη διαβούλευση για το χωροταξικό των ΑΠΕ που θα ακολουθήσει θα κατατεθεί και η συγκεκριμένη άποψή μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: «Λουκέτο» διαρκείας στο Κολυμβητήριο με υπογραφή Μαντζαβράκου και δικαιολογίες-γρίφους

Σε ένα απέραντο επικοινωνιακό «θολό τοπίο» εξελίσσεται η διαχείριση των έργων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου. Με μια νέα, προκλητικά αόριστη ανακοίνωση, η δημοτική αρχή παρατείνει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »