Ανδριανός: «Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα υπήρξε μια μεγάλη Ελληνίδα που αφιέρωσε τη ζωή και το έργο της στην πατρίδα μας και τον πολιτισμό της»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα αφιέρωσε τη ζωή και το έργο της στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Η συμβολή της στις τέχνες και τα γράμματα, τον μεγαλύτερο πλούτο που διαθέτει διαχρονικά η πατρίδα μας, υπήρξε ανεκτίμητη, με εμβληματικό σημείο αναφοράς την επέκταση και την ανακαίνιση του κεντρικού κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης έργο που αποτέλεσε προσωπικό της όραμα. Είχα την τιμή να συνεργαστώ στενά και παραγωγικά μαζί της για θέματα πολιτισμού, τόσο στο πλαίσιο της θητείας μου στο ΥΠΠΟ, όσο και με αφορμή τις πολλές και αξιόλογες δράσεις του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο το οποίο η ίδια ίδρυσε. Στους οικείους αυτής της μεγάλης Ελληνίδας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 5253/2025, συστήθηκε και συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα, η οποία θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων

Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση έργων προστασίας από κατολισθήσεις ενεργοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »