prooptiki@msn.com

Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου-Οργή από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας

Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Εξαγριωμένοι συγγενείς ασθενούς που απεβίωσε μέσα στο Νοσοκομείο επιτέθηκαν σε δύο παθολόγους ιατρούς και τους χτύπησαν σοβαρά, σπάζοντας μάλιστα τα πλευρά στον έναν από αυτούς.
Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, πρόκειται για ομάδα Ρομά, 40 -50 ατόμων που συγκεντρώθηκαν πολύ γρήγορα στο άκουσμα του θανάτου του συγγενούς τους που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Επίσης, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καταγγέλλουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση από Ρομά και πως δύο αστυνομικοί έφτασαν στο Νοσοκομείο, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό των γιατρών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδίκασε το γεγονός και ζητά από την Πολιτεία και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας να πάρουν μέτρα ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

Η ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει για ακόμα μια φορά τα επεισόδια βίας που γίνονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και την υγεία των ασθενών τους. Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, καλούμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και την πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση ώστε να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

Η βία στους χώρους παροχής υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί έντονα τα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ακραία πράξη ασέβειας προς τους λειτουργούς της υγείας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ενός δημοσίου νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας. Οι ιατροί πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Αργολίδας έχει κατ’ επανάληψη προτείνει την αυστηροποίηση του πλαισίου φύλαξης και ασφάλειας στους χώρους των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του αδικήματος βίας που γίνεται ενάντια στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ως ιδιώνυμο αδίκημα, ώστε να αποτραπούν οι επίδοξοι δράστες τέτοιας συμπεριφοράς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του νομοσχεδίου προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΙΣΑ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής»: Η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούλη στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, η κεντρική ομιλία του Δημητρίου Κουτσούλη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον συνδυασμό ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ καθώς και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αθανάσιος Δέμης :Για ένα δήμο με ταυτότητα και πορεία ουσιαστικής και μακροπρόθεσμης προόδου

“Ονομάζομαι Αθανάσιος Δέμης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μοναστηράκι Αργολίδος. Σε όλη την επαγγελματική μου πορεία δραστηριοποιούμαι στον πρωτογενή τομέα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντίστροφη μέτρηση για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων-Εντυπωσιακό παρόν πιστών απο διάφορα σημεία της Ελλάδας

Σε απόλυτο βαθμό επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις για παρουσία μεγάλου αριθμoύ πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου προκειμένου να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα Πλήθος κόσμου από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δημήτρης Πτωχός στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά, με σύγχρονες ιδέες και σχέδιο, ή γυρίζουμε πίσω με αποτυχημένες πολιτικές του χθες»

«Με όραμα, σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά, σχεδιάζουμε τον οδικό χάρτη πλοήγησης σε ένα περιβάλλον ρευστότητας, με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε «να αλλάξουμε πίστα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »