prooptiki@msn.com

Πουλάς: «Δημόσια Διαχείριση του Νερού με Ποιότητα και Χαμηλό Κόστος για τους Πολίτες»

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης απαντάμε : Δημόσια Διαχείριση του Νερού, με Ποιότητα και Χαμηλό Κόστος για τους Πολίτες

Διαμαρτυρία των εργαζομένων σήμερα έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ στο Ναύπλιο ενόψει της κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχέδιου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Ένα νομοσχέδιο μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να παραχωρήσει τις αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα της τιμολόγησης και της αξιολόγησης των υπηρεσιών παροχής ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), μέσα από τον μετασχηματισμό και την μετονομασία της σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Η διασφάλιση του νερού ως δημόσιο αγαθό είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής χώρας, μιας χώρας που νοιάζεται για τους πολίτες της. Η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας Αρχής, της ΡΑΑΕΥ, προδίδει την πρόθεση μεταβίβασης της ευθύνης για την τιμολογιακή πολιτική για το νερό μακριά από τις ΔΕΥΑ, στα χέρια ρυθμιστών ή ιδιωτών, κάτι που θα σηματοδοτήσει αυξήσεις στην τιμή του.

Αντί να δοθεί προτεραιότητα στην στήριξη των ΔΕΥΑ με κάθε απαραίτητο τρόπο, έγινε προσπάθεια αποκλεισμού τους από το διάλογο και την λήψη των αποφάσεων. Αντί η Κυβέρνηση να επιδιώξει συναινέσεις με τη συμμετοχή και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και όλων των φορέων που εξέφρασαν ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις επερχόμενες αλλαγές, προσπάθησε να νομοθετήσει στο πόδι και να κλείσει γρήγορα την Βουλή για πρόωρες εκλογές.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένη και σταθερή και την έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη :

• Το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και Ανθρώπινο Δικαίωμα.

• Το Νερό δεν πωλείται και η Διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους για την προάσπιση των Δημοκρατικών μας κεκτημένων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Μανιάτης: ”Μια μικρή συμβολή για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος”

Άρθρο του καθηγητή Γιάννη Μανιάτη-Αλλάζουμε τρόπο ζωής, μειώνουμε τα πλαστικά Στις 5 Ιουνίου το ημερολόγιο του πλανήτη έχει υπογραμμισμένη με κόκκινο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Σε κλίμα κατάνυξης η γιορτή των εμπόρων στην Αγία Μονή Ναυπλίου

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου τέλεσε και φέτος την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Αγία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το συγκινητικό «αντίο» της Άλκηστις Παπαδημητρίου στη Βασιλική (Μπούλη) Μηναίου

Το δικό της «αντίο» στην Βασιλική (Μπούλη) Μηναίου στέλνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου, με μια συγκινητική ανάρτηση που αναφέρει τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην τελική ευθεία το έργο του κυκλικού κόμβου στη έξοδο του Κρανιδίου

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, κλιμάκιο αποτελούμενο από μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τρισάγιο στη μνήμη του μεγάλου Ευεργέτη και Δωρητή, Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αύριο, 7 Ιουνίου 2023, συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Κωνσταντίνου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »