prooptiki@msn.com

Παρέμβαση Ανδριανού στην ημερίδα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους για την έμφυλη βία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό του στην ημερίδα του παραρτήματος του Άργους του Λυκείου Ελληνίδων με θέμα την έμφυλη βία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λύκειο Ελληνίδων του Άργους, στους συνδιοργανωτές φορείς, στις ομιλήτριες, σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της σημαντικής ημερίδας για ένα θέμα που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Η έμφυλη βία είναι μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Κάθε λίγες μέρες μαθαίνουμε για γυναικοκτονίες, για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις γυναικών στον επαγγελματικό χώρο, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στους χώρους άθλησης.
Αυτό που έχει σημασία είναι ως οργανωμένη κοινωνία, το κράτος και οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, καθένας και καθεμιά μας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του να συμβάλλουμε στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας.
Φυσικά, πρόκειται για έναν πολυμέτωπο αγώνα: Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ριζωμένες προκαταλήψεις, να εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να ενθαρρύνουμε με κάθε θεσμικό και ηθικό τρόπο τις γυναίκες που υφίστανται βία να την καταγγέλλουν, να εξασφαλίσουμε την προσήκουσα ηθική απαξία και την ποινική τιμωρία των δραστών, και έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση, να ενισχύουμε διαρκώς τις προσπάθειές μας για εμπέδωση της ισότητας των φύλων στην πράξη.
Έχει γι’ αυτό ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι ομιλήτριες της ημερίδας αυτής καλύπτουν με τις ειδικές τους γνώσεις και την εμπειρία τους ένα ευρύ φάσμα των πτυχών και εκφάνσεων αυτού του περίπλοκου ζητήματος.
Κλείνω με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε προσπάθεια για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας δικαιωμάτων και ευκαιριών, την έμπρακτη κατοχύρωση της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας
για όλες και όλους, για να εκλείψει επιτέλους η φρίκη της έμφυλης βίας από την κοινωνία μας.
Είμαι σίγουρος ότι κι αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας και στον διάλογο για τα βήματα που πρέπει συλλογικά να κάνουμε στην κατεύθυνση αυτή».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Απόστρατοι Νομού Αργολίδας : Ευχαριστήριο και πρόγραμμα εορτασμού στον Άγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ενημερώνει ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και θα εορταστεί για πρώτη φορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση της Ενωσης Αστυνομικών με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας, αποτελούμενη από το Πρόεδρο κ. ΚΑΤΣΙΡΗ Σπυρίδωνα και τον Γεν. Γραμματέα κ. ΜΠΡΑΓΚΑ Ανδρέα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναπλάσεις στο Λυγουριό ύψους 2,7 εκ ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας

Προγραμματική σύμβαση για το µε προϋπολογισμό 2.760.619,95 ευρώ έργο ανάπλασης οδών στο Λυγουριό, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου. Η υπογραφή της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show