prooptiki@msn.com

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ κ. ΓΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟ Του Θανάση Πετράκου

Είναι προφανώς δικαίωμα των υπευθύνων της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου” να απορρίψουν την πρόταση εκλογικής Συνεργασίας στη Περιφέρεια Πελοποννήσου που δημόσια τους απευθύναμε .
Θεωρούμε όμως πολιτικό λάθος την άρνηση τους αυτή .
Η απόρριψη μίας ισότιμης , διαφανούς και σαφώς οριοθετημένης εκλογικής συνεργασίας ,δεν βοηθάει το λαϊκό κίνημα και έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση και το πόθο όχι μόνο ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων τους και όλων των αριστερών αλλά και ενός μεγάλου μέρους των πολιτών της Πελοποννήσου για κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων.
Ο χώρος της αυτοδιοίκησης υπήρξε προνομιακός χώρος για τις δυνάμεις της Αριστεράς μέσα από συνεργασίες .
Η δεδηλωμένη θέση της Δεξιάς για αποκλεισμό της ευρύτερης Αριστεράς από την αυτοδιοίκηση υλοποιείται μεθοδικά με σειρά εκλογικών και άλλων ρυθμίσεων ( Κατάργηση απλής αναλογικής , Κατώφλι εισόδου 3 % , μείωση συμβούλων , αποδυνάμωση Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων ).
Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες , αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της Δεξιάς και των ομογάλακτων ακροδεξιών μορφωμάτων, το Μετωπικό Πολιτικό εκλογικό σχήμα που προτείναμε θα αποτελούσε την καλλίτερη απάντηση ώστε από καλλίτερες θέσεις να αγωνίζεται μαζί με το λαό για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής. .
Ένα μέτωπο μακριά από διαχειριστικές λογικές .Ένα μέτωπο που θα στηρίζεται στους εργαζόμενους , στους αγρότες ,στους επαγγελματίες , στους συνταξιούχους και στη νεολαία και θα στηρίζει τους αγώνες τους.
Είναι όμως ανεπίτρεπτο και πολιτικά ανέντιμο για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους αυτή κυρίως στο τμήμα αυτό των ψηφοφόρων τους που θέλει την συνεργασία να επιστρατεύουν ο νυν και ο επόμενος επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου” συνειδητά ψεύδη , και συκοφαντίες . Να διαστρεβλώνουν συνειδητά τις θέσεις και τις δράσεις της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” .
Γνωρίζουν και οι δυο και κυρίως ο κ. Γόντικας και τα ψεύδη και τις συκοφαντίες και τη διαστρέβλωση και επιπλέον αποκρύπτουν τις εκατοντάδες φορές που ψηφίσαμε τα ίδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι λυπόμαστε για τα τόσα συνειδητά ψέμματα .
Η συνειδητή παραποίηση πολιτικών θέσεων και δράσεων και η πολιτική ανεντιμότητα δεν αρμόζει σε αριστερούς και κομμουνιστές .
Οι πολίτες της Πελοποννήσου γνωρίζουν πολύ καλά και τις θέσεις και τον αγώνα της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” για την επίλυση των προβλημάτων τους και την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος. Τα γνωρίζουν γιατί βρεθήκαμε συνεχώς δίπλα στα προβλήματα τους και στους αγώνες τους .Με προτάσεις και θέσεις διεκδίκησης στα μικρά και στα μεγάλα θέματα .
Τα μέλη και οι φίλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” δεν έχουν ανάγκη από πιστοποιητικά αγωνιστικότητας και αριστεροσύνης και οι ίδιοι δεν έχουν αρμοδιότητα έκδοσης πιστοποιητικών.
Το αχνάρι μας στη πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι και βαθύ και ορατό .
Συμπερασματικά κ. Γόντικα και κ. Κουτουμάνε,δικαίωμα σας αν και λάθος η άρνηση της συνεργασίας δεν είναι όμως δικαίωμα σας για να την δικαιολογήσετε να απαντάτε με ψεύδη και συκοφαντίες και με πολιτικά ανέντιμο τρόπο.
Υ.Γ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ο τόπος μας κ. Γόντικα και κ. Κουτουμάνε είναι μικρός. Γνωριζόμαστε όλοι και είναι γνωστή η διαδρομή του καθενός . Εσείς δε γνωρίζετε πολύ καλά το Θανάση Πετράκο.
Εγώ την ιστορία μου την έγραψα κόντρα σε “θεούς και δαίμονες” όταν έπρεπε ….
Ο κάθε ένας κρίνεται αν έχει τη ψυχή να πάει κόντρα στο ντόπιο και Ευρωπαϊκό κατεστημένο όταν οι στιγμές είναι κρίσιμες και όταν υπάρχει και προσωπικό τίμημα .Εμείς και εγώ προσωπικά το κάναμε επιμένοντας στο ΟΧΙ μέχρι το τέλος.
Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσετε το λάθος σας . Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι η ισότιμη συνεργασία βοηθάει το λαϊκό κίνημα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ναυπλιέων: Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής την Παρασκευή 26/4

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας( παρ. οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου ) στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: “Διαβαίνοντας την Ιστορία μέσα από τα ψηφιακά σοκάκια του Ναυπλίου”

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η «ψηφιακή ξενάγηση και Εικονική περιπλάνηση στους δρόμους Ιστορίας του Ναυπλίου κατά τον 19ο αιώνα». Πρόκειται για μια δικτυακή υπηρεσία χρηματοδοτούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τοποθέτηση Γιάννη Μαργέτα σχετικά με τη διαβούλευση για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος για το Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, αφού στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »