Ναύπλιο: Παραπαίει η διοίκηση Ορφανού-Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιάννης Μανώλης

Σήκωσε το γάντι ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ναυπλιέων, Γιάννης Μανώλης, μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του από τον Δημήτρη Ορφανό και δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό του Δημήτρη Ορφανού.

Μεγάλα θέματα όπως το Βουλευτικό, το Τριανόν, το Δημοτικό Ωδείο, το θεατράκι του ΟΣΕ, που με λάθος χειρισμούς του Ορφανού οδηγήθηκαν σε τέλμα, θα “σκάσουν” στα χέρια του Δημάρχου μετά την ανάληψη από τον ίδιο και του τομέα Πολιτισμού.

Αναλυτικά, η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Μανώλη:

«Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με αναγκάζουν να τοποθετηθώ δημόσια και με σαφήνεια.
Η ακολουθία των συνεδριάσεων που προηγήθηκαν είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να λειτουργεί η δημοτική αρχή.

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Ορφανός συγκάλεσε τη δημοτική παράταξη, με την προσδοκία να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την πορεία και τη δράση της. Ωστόσο, δεν έγινε καμία αναφορά στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, ούτε και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος είχε δύο ξεκάθαρες και δημόσιες ευκαιρίες να ενημερώσει υπεύθυνα και έγκαιρα τους συμβούλους του. Αντί να πράξει το αυτονόητο —διαφάνεια και συλλογικότητα— επέλεξε τη σιωπή και τον αιφνιδιασμό. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν «πίσω από κλειστές πόρτες» αντικατοπτρίζουν μια πρακτική που υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη λειτουργία των θεσμών.

Οι συνεχείς αναμορφώσεις του προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκαν χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς τον αναγκαίο χρόνο προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει απαρτία και να μην μπορέσει να συνεδριάσει. Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι την ευθύνη για αυτήν την αποτυχία την φέρει αποκλειστικά ο Δήμαρχος κ.Ορφανός. Η απουσία μου ήταν γνωστή και δηλωμένη• κάθε προσπάθεια να μου μεταφερθούν ευθύνες είναι αβάσιμη και αθέμιτη.

Από τον Μάρτιο, όταν ανέλαβα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, βρέθηκα αντιμέτωπος με σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που απαιτούσαν άμεσες λύσεις:
-το Βουλευτικό που παραμένει έξι μήνες ακόμα κλειστό,
-το Τριανόν το οποίο παραμένει επ’ αόριστον κλειστό,
-το θεατράκι του ΟΣΕ το οποίο δεν μας παραδόθηκε ποτέ προς χρήση,
-οι απλήρωτοι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου για το έτος 2024-2025 και η αδυναμία της Διοίκησης, παρά τις ενέργειες του Τμήματος Πολιτισμού, να δρομολογήσει τη διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων έργου για τη σχολική χρονιά 2025-2026 — με άμεσο και ορατό κίνδυνο υποβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου,
-η συστηματική και επαναλαμβανόμενη παράκαμψη του Τμήματος Πολιτισμού στην προετοιμασία και πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μου και τα επανειλημμένα γραπτά αιτήματα που κατέθεσα, προκειμένου να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα τα οποία παρέλαβα με την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρέθηκα αντιμέτωπος με μια απογοητευτική πραγματικότητα: όλες οι πρωτοβουλίες μας «έμεναν» στα συρτάρια της διοίκησης .

Αντί να υπάρξει διάθεση για πραγματική συνεργασία και για επίλυση των ζητημάτων, η διοίκηση επέλεξε να μου αποστερήσει αρμοδιότητες, περιορίζοντας κάθε ουσιαστική δράση μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Πανουτσόπουλος βρέθηκε πρόσφατα στην ίδια θέση. Δύο άνθρωποι , με διάθεση προσφοράς, αναλάβαμε νευραλγικά πόστα και παρ’ όλα αυτά δεν μας δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να προχωρήσουμε το έργο μας. Αυτό δεν είναι προσωπική αδυναμία• είναι το πιο ξεκάθαρο δείγμα διοικητικής στασιμότητας και νοοτροπίας που πνίγει κάθε σχέδιο και κάθε όραμα.

Η αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη παύση μου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, που ερμηνεύεται ευλόγως ως μορφή «τιμωρίας», είναι θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη. Δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω το εξιλαστήριο θύμα για πρακτικές που αντί για διακυβέρνηση προβάλλουν αυθαίρετες αποφάσεις και έλλειμμα λογοδοσίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους δηλώνω σήμερα την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Όραμα Δημιουργίας».
Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες του Ναυπλίου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, με υπευθυνότητα και αφοσίωση, χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις, αλλά με σταθερή προσήλωση στο κοινό συμφέρον».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανοικτά τα ενδεχόμενα για τις έδρες της Αργολίδας- Επικοινωνιακή μάχη για την κατάκτηση της έδρας

Η εμφάνιση εκπροσώπου στο Ναύπλιο, της “ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ” στο οποίο ηγείται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, είναι ένα μικρό δείγμα της κινητικότητας που υπάρχει σε όλα τα κόμματα προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Δυναμικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Ναύπλιο για την ορθή διαχείριση του νερού (βίντεο & φωτο)

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων εισήλθε ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας, πραγματοποιώντας την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαργέτας: Όλη η αλήθεια για τα δημοτικά απόβλητα και τη διαρροή στο Πόρτο Χέλι

Όταν η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας μιλά για μισές αλήθειες από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν μπορεί την ίδια στιγμή στην ίδια ανακοίνωση να παρουσιάζει μισά έγγραφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναβάλλεται λόγω καύσωνα το καλοκαιρινό καφεδάκι του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. στο Ναύπλιο

Στην αναβολή της προγραμματισμένης καλοκαιρινής του συνάντησης προχωρά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.), βάζοντας σε προτεραιότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» απόψε στο Άργος

Απόψε Τετάρτη 22/7, στον αύλειο χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια (ώρα 21:00), η Κεντρική Σκηνή του ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ “Στέφανος Πα’ί’ζης” θα παρουσιάσει το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »