prooptiki@msn.com

Κωνσταντινόπουλος : Όχι στους υπονομευτές των Περιφερειακών εκλογών –Κανένα κάλεσμα σε γενίτσαρους και γυρολόγους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αφού προχώρησε σε ειδική αναφορά για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του κατά όσων στάθηκαν απέναντι από την επίσημη υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές εκλογές δηλώνοντας :

«Αναρωτιέμαι, όσοι πήγαν απέναντι στους Υποψήφιους Περιφερειάρχες που έδωσε επίσημο χρίσμα το κόμμα μας, αύριο θα είναι πάλι στο Συνέδριο και τη νέα Κ.Ε. ;»
Επίσης τάχθηκε κατά του όποιου καλέσματος όπως επεσήμανε σε αυτός που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε χαρακτηρισιτικά :
Η παράταξη απόλυτα σωστά έδωσε στήριξη – χρίσμα στις 13 Περιφέρειες.
Η καθυστέρηση να ανακοινώσει τους υποψηφίους είχε μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που μπήκαν μπροστά την τελευταία στιγμή αξίζουν τον σεβασμό μας.
Είχα προτείνει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργήσει επιτροπή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα πίστευα και πιστεύω ότι αυτό θα ήταν και προς όφελος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.
Ας δούμε όμως αναλυτικά, ανά Περιφέρεια, τη σύγκριση των ποσοστών στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στις 9 από τις 10 Περιφέρειες που υπήρχαν υποψήφιοι μόνο με τη δική μας στήριξη, τα ποσοστά μας και οι συνολικές ψήφοι ήταν πολύ κατώτερα από αυτά του Ιουλίου του 2023. Σε 5 περιφέρειες μάλιστα, χάσαμε το διψήφιο ποσοστό: Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Ιόνια Νησιά.
Στην Αττική που είναι μακράν η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, παρά την άνοδο του ποσοστού μας, λάβαμε την 4η θέση. Έχει απλή εξήγηση και αυτό και την ξέρουμε όλοι.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη δεν τον γνώριζα. Όταν μου τον ανακοίνωσαν, μπήκα αμέσως στον αγώνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Έζησα όντας στο νοσοκομείο συσκέψεις με ΖΟΟΜ, για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης, με ανθρώπους που δήλωναν στις συσκέψεις ότι είναι ΠΑΣΟΚ, μετά εξαφανίστηκαν, ήταν υποψήφιοι με άλλη παράταξη ή στην καλύτερη εμφανίζονταν όταν κατέβαινε ο Πρόεδρος ή κάποιο στέλεχος.
Και ερωτώ:
→ Υπάρχει αξιολόγηση για όλους αυτούς;
Μια μέρα η φίλη μου η Τασούλα (Γραμματέας Οργανωτικού) μου ζήτησε να πάω να μιλήσω σε Νομούς εκτός Πελοποννήσου και εγώ απάντησα κοφτά, «όχι». Είπα «θα μιλήσω εάν θέλετε μόνο στην Πελοπόννησο γιατί η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη». Τη στενοχώρησα, αλλά όταν είδε τα αποτελέσματα ίσως με κατάλαβε!
Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω και αγωνιστήκαμε στην Αρκαδία με τις πιο δύσκολες προϋποθέσεις και συνθήκες, καταρτίζοντας ένα δυνατό και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Ο αγώνας που δώσαμε στην Αρκαδία είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσουμε τις ψήφους που πήραμε στις εθνικές εκλογές σημειώνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις της παράταξης ανάμεσα στους νομούς της χώρας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023      ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
ΨΗΦΟΙ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 7.940                                   8.528

Αναρωτιέμαι, όσοι πήγαν απέναντι στους Υποψήφιους Περιφερειάρχες που έδωσε επίσημο χρίσμα το κόμμα μας, αύριο θα είναι πάλι στο Συνέδριο και τη νέα Κ.Ε. ;
Το ΠΑΣΟΚ εκτός από τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες, έδωσε στήριξη μόνο στο Δήμο Αθηναίων.
Η επιλογή του Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ ήταν νικηφόρα και δικαίωσε όλους εμάς που πιστεύουμε ότι έχουμε ικανά και άξια στελέχη.
Γι’ αυτό η συζήτηση που ξεκινάει με αφορμή μια φωτογραφία σε μια κοινωνική εκδήλωση, με πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, αδικεί την παράταξη και το στελεχιακό της δυναμικό.
Για να μας ψηφίσει ο κόσμος δε χρειάζεται να στείλουμε κάλεσμα σε γενίτσαρους (όπως είχε πει ο Πρόεδρος) και γυρολόγους, αλλά να πορευτούμε με στελέχη που έχουμε στο κόμμα, όπως ο Χάρης Δούκας και υπάρχουν στην κοινωνία.
Αν επιχειρήσουμε σε αυτή τη φάση να μιμηθούμε τον Τσίπρα που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα «super market», θα το πληρώσουμε, όπως το πληρώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.
Ας μάθουμε από τα λάθη των άλλων, δεν είναι κακό.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τρείς συλλήψεις την Παρασκευή και αναζήτηση μητέρας για παραμέληση εποπτείας

Με τρείς συλλήψεις συνοδεύτηκε η δράση της Αστυνομίας στην Αργολίδα την Παρασκευή Το απόγευμα της Παρασκευής 1/12 συνελήφθη στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1822: Μετά την κατάληψη του Παλαμηδιού από τον Στάικο Σταϊκόπουλο ξεκινά η απελευθέρωση του Ναυπλίου

1782: Κατά την Αμερικανική Επανάσταση, αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιδείνωση του καιρού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει μεθαύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »