prooptiki@msn.com

Γεωργόπουλος: «Παραδίδουμε τον κ. Τόκα στην κρίση των Δημοτών της Ερμιονίδας»

Στην συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας υπερψήφισε με ψήφους 15 υπέρ, 11 κατά και 1 απόντα, την υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφαση με θέμα την Διαπίστωση της ανάγκης χρηματοδότησης με δανεισμό του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο κ. Τόκας και ο κ. Λάμπρου με δελτία τύπου που εξέδωσαν ισχυρίζονταν μετ’ επιτάσεως ότι η εν λόγω απόφαση δεν υπερψηφίστηκε, διότι τάχα χρειαζόταν τουλάχιστον τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 18 από το σύνολο των 27 Δημοτικών Συμβούλων.

Η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι η εν λόγω απόφαση ήταν νόμιμη, διότι απαιτείτο η απλή πλειοψηφία των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων και αφού έλαβε 15 θετικές ψήφους από τους 26 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους, υπερψηφίστηκε.

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε τα δελτία τύπου που εκδώσαμε για το θέμα το λιγότερο ως “μνημεία παραπληροφόρησης” και στις 28/02/2022 προχώρησε σε Αναφορά – Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά της υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαος αφού διερεύνησε την Αναφορά – Καταγγελία της αντιπολίτευσης, την ΑΠΕΡΡΙΨΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η με αρ. 44/2022 διαπιστωτικού χαρακτήρα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι απόφαση συνομολόγησης δανείου, συνεπώς δεν απαιτείται για την λήψη της η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου”, δικαιώνοντας έτσι πλήρως τον Δήμο Ερμιονίδας για τις θέσεις του.

Και παρόλα αυτά ο κ. Τόκας αντί να ζητήσει συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας για την παραπληροφόρηση με την οποία τους έχει φορτώσει μέσω των συνεχών δελτίων τύπου που εκδίδει για το έργο της αντικατάστασης του δημοτικού οδοφωτισμού, ισχυρίζεται ότι δικαιώθηκε κάνοντας ότι δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από τα παραπάνω γεγονότα!!!

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσαμε, ψηφίσαμε και εγκρίναμε με απλή πλειοψηφία όπως απαιτείται, την ανάγκη χρηματοδότησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Ερμιονίδας με δανεισμό, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 23/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, (Ν. 3852/2010 άρθρο 72 περ. ιβ).

Το θέμα της ψήφισης της Αναγκαιότητας της χρηματοδότησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Οδοφωτισμού με δανεισμό, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Οικονομική Επιτροπή, ακριβώς διότι πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για το οποίο έπρεπε να λάβει πλήρη γνώση το ανώτατο διοικητικό όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα και 27 θετικές ψήφους να έπαιρνε η υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας (η οποία αφορά την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ χρηματοδότησης του έργου μέσω δανεισμού) και όχι 15 που πήρε, πάλι το θέμα θα ερχόταν προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 η ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του δανείου από τα δύο μέρη, δηλαδή από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Εξάλλου, την όλη διαδικασία δεν την ορίζω εγώ αυθαίρετα και κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι, αλλά οι ισχύουσες διατάξεις του Νόμου.

Δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Τόκας όντως δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από όλα αυτά που έχουν γίνει, οπότε χρήζει άμεσης βοήθειας από κάποιον “ειδικό”, είτε συνεχίζει συνειδητά την συστηματική παραπληροφόρηση των Δημοτών και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση τον παραδίδουμε για μια ακόμα φορά στην κρίση των Δημοτών της Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Α. Πουλάς στη Βουλή για τα προβλήματα με την ένταξη κτηνοτρόφων στο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στην ένταξη κτηνοτρόφων στο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γεωργόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η συντήρηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Για την επιτακτική και άμεση ανάγκη συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, καθώς και για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απόστρατοι Νομού Αργολίδας : Ευχαριστήριο και πρόγραμμα εορτασμού στον Άγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ενημερώνει ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και θα εορταστεί για πρώτη φορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ανδριανό για την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας

Στην 2189/19-4/2022 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υγειονομική κάλυψη της “1ης Χορωδιακής συνάντησης ” από τον Τομέα Υγείας του ΠΤ Ε.Ε.Σ Άργους

Από το Περιφερειακό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία , για ακόμη μία φορά, έπαιξε η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1821: Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς, με 300 περίπου άνδρες, τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας

32: Ο Κωνσταντίνος Α’ ανακοινώνει τη δωρεάν διανομή τροφίμων στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης. 1593: Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για τον θεατρικό συγγραφέα, Κρίστοφερ Μάρλοου, ύστερα από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show