Παρέμβαση του Ιατρικου συλλόγου Αργολίδας για την δημιουργία Νοσοκομείων αναφοράς Covid-19 στην Αργολίδα

Κανένα από τα δύο Νοσοκομεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να επιτελέσει ρόλο ‘’Νοσοκομείου Αναφοράς Covid-19’’ με ασφάλεια ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο Ιατιρκός σύλλογος Αργολίδας . Στην ανακοίνωση –παρέμβαση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020, ασχολήθηκε με το θέμα της διάρθρωσης της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου αναφορικά με τον Covid-19. Προηγήθηκε ενημέρωση από τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας κυρία Μ. Σαρίδη.
Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τη χωροταξική διευθέτηση, κανένα από τα δύο Νοσοκομεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να επιτελέσει ρόλο ‘’Νοσοκομείου Αναφοράς Covid-19’’ με ασφάλεια. Συνεπώς για την πλήρη υγειονομική κάλυψη της Αργολίδας σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, ιδιαίτερα αν αυτή επιδεινωθεί, απαιτείται η θωράκιση και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων με άμεσες προσλήψεις προσωπικού, με προτεραιότητα τα τμήματα πρώτης γραμμής. Πρέπει επίσης να συμπληρωθούν οι εν λόγω Μονάδες με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό(αναπνευστήρες, κλίνες ΜΕΘ, θάλαμος αρνητικής πίεσης, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.), βάσει των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν.
Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητη η ένταξη επιλεγμένων Κέντρων Υγείας της περιοχής μας σε διαδικασία διαλογής ή και αντιμετώπισης ήπιων περιστατικών Covid-19.
Ο ΙΣΑ υποστηρίζει την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας προς όφελος της υγείας των συμπολιτών μας, όπως το επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Νεκρή 64χρονη ιδιοκτήτρια γνωστού ξενοδοχείου μετά από πτώση από τον 6ο όροφο

Σοκ και απέραντη θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Πορτοχελίου, μετά την είδηση του θανάτου μιας 64χρονης γυναίκας, ιδιοκτήτριας γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μάχη για τη ζωή του δίνει 70χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί στην Αρβανιτιά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών κινδύνεψε να πνιγεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »