Covid-19: Συναγερμός και στη Γαλλία για τη σπάνια νόσο στα παιδιά

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι γαλλικές αρχές, καθώς μετά τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, και η Γαλλία καταγράφει τις τελευταίες ημέρες μία σπάνια νόσο στα παιδιά, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με
τον νέο κορωνοϊό.
 Ειδικότερα, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών έχουν νοσηλευτεί τις τελευταίες 15 ημέρες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο Παρίσι με οξεία μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του μυοκαρδίου) και άτυπες μορφές του συνδρόμου Kawasaki (φλεγμονώδης νόσος τύπου αγγειίτιδας), αναφέρει σε δημοσίευμά της η Monde.
 Ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διαβεβαίωσε σήμερα πως παίρνει «πολύ στα σοβαρά» την εμφάνιση στη Γαλλία περιπτώσεων παιδιών που πάσχουν από σοβαρή φλεγμονώδη νόσο, υπογραμμίζοντας σε κάθε περίπτωση πως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για να συνδεθεί με τον νέο κορωνοϊό.
 Τον κώδωνα του κίνδυνου έκρουσαν χθες και οι βρετανικές υγειονομικές αρχές επισημαίνοντας ότι οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σοβαρή φλεγμονώδης νόσος σε βρέφη και νήπια, για την οποία μερικοί γιατροί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να συνδέεται με τον Covid-19. Στη Βρετανία η σπάνια νόσος παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του συνδόμου Kawasaki και πλήττει περισσότερο βρέφη και νήπια.
 Κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία. Οι γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, ανέφεραν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών κάτω των 9 ετών με τη νόσο Kawasaki, που συναντάται πιο συχνά σε περιοχές της Ασίας.
Στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τα παιδιά εμφανίζουν «συμπτώματα πυρετού, συμπτώματα στο πεπτικό και μια αρκετά γενικευμένη αγγειακή φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια», αλλά «καθ’ όσα γνωρίζω ευτυχώς κάνενα παιδί δεν έχει χάσει τη ζωή του απ’ αυτές τις επιπλοκές οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από φλεγμονή της καρδιάς».
 Ορισμένα από τα παιδιά αυτά «στη Γαλλία όπως και στη Βρετανία, αλλά όχι όλα, αποδείχθηκαν φορείς του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.
 «Το αντιμετωπίζω πολύ πολύ σοβαρά. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε απολύτως καμιά ιατρική εξήγηση. Πρόκειται άραγε για μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από μια νόσο που προϋπάρχει στα παιδιά που προσβάλλονται απ’ αυτόν τον ιό ή για μια άλλη λοιμώδη νόσο; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα», τόνισε.
  Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίς από ΑΜΠΕ, AFP, Guardian 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαθητές του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου, εχθές 17 Μαρτίου, όταν τον επισκέφθηκαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εξαιρετικό, χειροποίητο σκαλιστό μαρμάρινο τέμπλο στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο

Στο νεοϊδρυόμενο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, έχει πλέον τοποθετηθεί ένα εξαιρετικό,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Ο Ορφανός βάζει ο ίδιος τέλος στη συναίνεση-Αναληθής, υποκριτική και διχαστική η στάση του

Απάντηση-χαστούκι στα λιβελογραφήματα των έμμισθων συνεργατών του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού, δίνει η παράταξη “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”, ξεθάβοντας από το μακρινό 2014, τη δήλωση Κωστούρου: “Θα πέσουν κορμιά για τις πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία της υδρευτικής γεώτρησης στην Μπόρσια

O Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τέθηκε με επιτυχία σε δοκιμαστική λειτουργία η υδρευτική γεώτρηση στον οικισμό Μπόρσια της Δημοτικής Ενότητας Μυκηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεγάλη Διεθνής Επιτυχία για το Choy Lee Fut στο Τουρνουά «MeravigliaTevi» στην Ιταλία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των συλλόγων Choy Lee Fut Άργους και Ναυπλίου στο Διεθνές Τουρνουά Wushu «MeravigliaTevi», που διεξήχθη στην πόλη Λέκκο στην Ιταλία, από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »