prooptiki@msn.com

Κεραυνοί Γαλάνη κατά ανεξαρτήτων: “Πιστέψαμε ότι η νέα χρονιά θα φέρει νέα μυαλά αλλά …”

 

Την παραίτηση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Επιδαύρου ζητά ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Επιδαύρου Αθανάσιος Γαλάνης με μία ανοικτή επιστολή μέσα αο την οποία τους καταγγέλλει για ανευθυνότητα ,αδιαφορία αλλά και προεκλογικές συμφωνίες 

     -Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο δελτίο μας, δυστυχώς για τους δημότες της Επιδαύρου, οι συμπεριφορές των ανεξάρτητων πλέον Δημοτικών Συμβούλων, μας επιβεβαιώνουν απολύτως και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανεξαρτησία για το δικό τους μυαλό είναι ταυτισμένη με την ανευθυνότητακαι την αδιαφορία.    Απόδειξη ;;;;

     -Δεν τους αρκούσε που ξεσκεπάστηκαν με δικές τους ενέργειες οι συμφωνίες που είχαν κάνει προεκλογικά.

-Δεν τους αρκούσε που στο μέσο της δημοτικής περιόδου διέλυσαν την παράταξη στην οποία συμμετείχαν και η οποία τους έδωσε την ευκαιρία εκλογής και επανεκλογής τους, ανεξάρτητα με το ποιος ήταν ο επικεφαλής (στο κάτω κάτω αυτή ήταν η επιλογή τους).                   Το αποτέλεσμα ;;;;   Όχι ο Τσιλογιάννης, αλλά  η μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδυναμωθεί μένοντας με δύο Δημοτικούς Συμβούλους και εκ του νόμου να παραγκωνιστεί.

Στέρησαν δηλαδή από τους δημότες που τους υποστήριξαν, το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή τους σε ένα σημαντικό όργανο του Δήμου. Αναφέρομαι βεβαίως στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η οποία πλέον λαμβάνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου, έργων, προσλήψεων, προγραμματικών συμβάσεων κλπ. 

    Πως το απέτυχαν και αυτό ;;;;;

Στις 9/1/2022 λοιπόν, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου να εκλέξει το Προεδρείο του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για το υπόλοιπο της θητείας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εκλογικό μέτρο έδωσε τη δυνατότητα στην πλειοψηφία να εκλέξει (2) δύο Συμβούλους, και (2) δύο να εκλέξει η αντιπολίτευση, δηλαδή το σύνολο των ανεξαρτήτων (1) έναν και η δική μας παράταξη άλλον (1) έναν. 

Όπως καταλάβατε, η μείζονα μειοψηφία στερήθηκε την έδρα της λόγω αποδυνάμωσής της, η οποία πήγε στους ανεξάρτητους!

Έχουμε λοιπόν και λέμε:  Εκ των πέντε ανεξαρτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου παρόν στη συνεδρίαση ήταν μόνο ο κ. Ξυπολιάς. Δεν θα ασχοληθώ με το πώς ο Πρόεδρος θεώρησε δικαιολογημένες τις απουσίες των υπολοίπων αλλά για εμάς ο μόνος απολύτως δικαιολογημένος είναι ο κ. Ταμπουρατζής και του ευχόμαστε ολόψυχα, περαστικά!

Ο ανεξάρτητος λοιπόν κ. Ξυπολιάς όταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος και κατ’ επέκταση να λάβει την έδρα που δικαιούνται οι ανεξάρτητοι, είπε  ΟΧΙ!!! 

Όχι, βέβαια είπε και η πατρίδα μας το 1940 αλλά είχε την έννοια του «ΟΧΙ δεν παραδινόμαστε!!». Το ΟΧΙ του κ. Ξυπολιά που ήταν παρόν αλλά και των υπολοίπων απόντων είχε την έννοια «Σιγά μην ασχοληθώ!!» και έτσι χάρισαν την έδρα στον κ. Χρόνη.

    Κούφια λόγια οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης  στις 08/11/21 ”Με ήθος και αξιοπρέπεια είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε το δημόσιο καλό αποβάλλοντας απ’ τον ορίζοντά μας τις προσωπικές ανάγκες και επιδιώξεις, τον εγωκεντρισμό και την ανεπάρκεια”  ΠΩΣ ;;;;

Χαρίζοντας την έδρα που κατείχε μέχρι εκείνη την ώρα η μείζονα μειοψηφία στην παράταξη της πλειοψηφίας και πλέον η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής : Ένας (1) ο Δήμαρχος, δύο (2) οι Αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν από τον Δήμαρχο, συν δύο (2) της πλειοψηφίας που έδωσε το εκλογικό μέτρο, συν έναν (1) -το δώρο από τους ανεξάρτητους στον Δήμαρχο-  σύνολο δηλαδή έξι (6) από την παράταξη του Δημάρχου 

και μία (1) η δική μας έδρα. 

    Αξίζει νομίζω να αναφέρω ότι στις 20/1/2022 στην πρώτη συνεδρίασητης νέας χρονιάς  με την νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντες από την παρέα ΚΑΝΕΝΑΣ.       ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ συνέχεια….   Το ποτήρι ξεχείλισε.

Πολίτες της Επιδαύρου καμαρώστε λογική!!!!

Ανεξαρτητοποιούμαστε διότι στο μέσο τους δημοτικής περιόδου(!) διαπιστώσαμε ότι οι προεκλογικές συμφωνίες είναι επισφαλείς για τις  προσωπικές μας φιλοδοξίες!

Αποδυναμώνουμε την μείζονα μειοψηφία με την οποία εξασφαλίσαμε θέση στη Διοίκηση του Δήμου!

Στερούμε το δικαίωμα συμμετοχής της μείζονος μειοψηφίας σε σημαντικά όργανα του Δήμου – άρα στερούμε από τους πολίτες της Επιδαύρου  που μας εμπιστεύτηκαν, τη φωνή τους μέσα  σ’αυτά!

Καθιστούμε πανίσχυρη την πλειοψηφία και κατ’ επέκταση τον κ.Χρόνη ο οποίος υποτίθεται είναι ο πολιτικός μας στόχος προς εξόντωση!

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η δική μας παράταξη είναι πλέον η μοναδική «άλλη φωνή» στην Οικονομική Επιτροπή.;;;  Εάν νομίζουν ότι αυτό μας τρομάζει, κάνουν λάθος! 

Στα δύο χρόνια έχουμε αποδείξει ότι η παρουσία μας σε όλα τα όργανα του Δήμου που συμμετέχουμε, είναι ουσιαστική, σε αντίθεση με τη δική τους που είναι επικίνδυνη πλέον !!!

Ήδη στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έθεσα υποψηφιότητα για την θέση του αντιπρόεδρου και προς τιμήν τους όλα τα μέλη με ομόφωνη απόφαση τους την δέχθηκαν και με επέλεξαν με μοναδική υποψηφιότητα.

Μετά από αυτό διαβεβαιώνω τους πολίτες της Επιδαύρου ότι και από αυτή τη θέση θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Από τους ανεξάρτητους – ανεύθυνους δημοτικούς συμβούλους όμως, (τους οποίους δεν θα αποκαλώ πλέον συναδέλφους διότι η έννοια της λέξης καμία σχέση δεν έχει με τη συμπεριφορά τους), θα ζητήσω να παραιτηθούν άμεσα, ώστε να επέλθει και πάλι η ισορροπία στη σύνθεση  του Δημοτικού Συμβουλίου όπως εκφράστηκε με την βούληση των πολιτών της Επιδαύρου στις εκλογές τις 26/5/2019.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΑΞΕΙ ΧΘΕΣ!!!!

Λυγουριό 24 Ιανουαρίου 2022

Για την δημοτική μας παράταξη

Ο επικεφαλής

Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γκιόλας: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν-Οι υπουργοί της ΝΔ, Άδωνις και Σταϊκούρας πανηγυρίζουν»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που έγινε στο ΦΟΥΓΑΡΟ χθες 14 Μαΐου, ανέφερε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός στη Βουλή: «Ιστορική η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο»(βίντεο)

Ανδριανός στη Βουλή: “Με την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε εμφατικά ότι μια εταιρική και συμμαχική σχέση δεν έχει βάθος αν δεν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Η Ελληνική οικονομία στα βράχια- Χρειαζόμαστε εγρήγορση και αφύπνιση»-Άρθρο-«βόμβα» του Π. Τατούλη

Άρθρο του Πέτρου Τατούλη, πρ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επί σειρά ετών Βουλευτή Αρκαδίας, δημοσιεύτηκε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «Στο ίδιο έργο πάλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show