Ρύθμιση οφειλών πληττόμενων φυσικών και νομικών προσώπων από τον κορωνοϊό, προς τον Δήμο Ναυπλιέων και νομικά του πρόσωπα

Η ρύθμιση συνοπτικά: Οφειλές προς τον δήμο Ναυπλιέων  και τα νομικά του πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 28.2.2021 30.06.2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων, από 15.2.2020 έως 23.12.2020 τη δημοσίευση του Ν.4807/21 (δηλ. έως 11.06.2021). 

Δικαιούχοι υπαγωγής είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, μπορεί ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την Ταμιακή Υπηρεσία του  δήμου καθώς επίσης και  μέσω email στο tameionafpliou@1444.syzefxis.gov.gr, να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και των 50€ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους.
Προθεσμία αίτησης:  έως το αργότερο 30.6.2021 31.10.2021
Ποιες οφειλές αφορά: Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 28.2.2021 30.06.2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 15.2.2020 έως 23.12.2020 τη δημοσίευση του Ν.4807/21 (δηλ. έως 11.06.2021), προς τον Δήμο Ναυπλιέων και τα νομικά του πρόσωπα.
α) Οι επιχειρήσεις-νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανωτέρω ΚΥΑ.
β) Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν μια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
βα) είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19,
ββ) είναι άνεργοι,
βγ) ενισχύθηκαν από μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19,
βδ) είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.
Το ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής καθορίζεται στις περ. α΄ έως ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 110 του ν. 4611/2019 (Α΄ 73). (παρ. 1 άρθρο 165 Ν. 4764/20) ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),
γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). (παρ. 1 άρθρο 110 Ν. 4611/19 ).
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Νέα Επίδαυρος γιορτάζει τον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Νέα Επίδαυρος ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Μάρτυρα Λεωνίδη. Οι εορταστικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »