Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ» Δευτερολογία Γιάννη Μανιάτη, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας για την Ιδιωτική Ασφάλιση

«Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε ένα «τρίγωνο του διαβόλου», στο δικό της «τρίγωνο του διαβόλου».
 Σε ένα «τρίγωνο του διαβόλου» που έχει στην πρώτη κορυφή την αρρωστημένη, την αλλεργική, την ιδεοληπτική απέχθεια προς οτιδήποτε ρυθμίζει με διαφάνεια τις αγορές, την τηλεοπτική αγορά, την τηλεπικοινωνιακή αγορά, την ενεργειακή αγορά.
Οτιδήποτε ρυθμίζει με διαφάνεια, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, τις αγορές, πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω στα Υπουργεία, στα γραφεία των Υπουργών, να είναι ξανά οι προύχοντες που μοιράζουν πάλι την πίτα.
Υπάρχει δεύτερη κορυφή του «τριγώνου του διαβόλου», που είναι το κόλπο, η κοινοβουλευτική εξαπάτηση. Τι λέει αυτό; Αυτό λέει: «Δεν αντέχουν οι πλάτες μου να σηκώσω το πόσες άδειες θα δώσει η χώρα στα κανάλια, σουτάρω την μπάλα στο Κοινοβούλιο, στους τριακόσιους, που προφανώς έχουν απίστευτη τεχνογνωσία, πάρα πολλούς τεχνοκράτες συμβούλους και θα αποφασίσουν επί του απολύτως τεχνικού θέματος, αν η Ελλάδα χρειάζεται τέσσερις, δέκα, δεκατέσσερις ή είκοσι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες».
Αυτό, επίσης, συνιστά προσβολή απέναντι στους Έλληνες Βουλευτές και τον ελληνικό λαό που τους εκλέγει.
Υπάρχει και η τρίτη κορυφή του «τριγώνου του διαβόλου», που είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι ένας: Να φτιάξουν καθεστώς, όπου από το Μαξίμου θα περνούν οι πάντες, θα αφήνουν τα διαπιστευτήρια και θα γίνεται το σχετικό «παιχνίδι».
Επειδή πια είναι μεγάλα παιδιά οι Έλληνες πολίτες, δεν είναι ιθαγενείς όπως νομίζετε, τις 2 τροπολογίες, κύριοι Υπουργοί, για το Ε.Σ.Ρ. και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να τις πάρετε πίσω. Αυτό το «τρίγωνο του διαβόλου» που συνδέει και τις 2 τροπολογίες σας, να το πάρετε πίσω.
Να πω και μία φράση για τον κ. Αποστόλου, ο οποίος σήμερα μας αποκάλυψε κι ένα κρυφό του ταλέντο: το ταλέντο του τηλεσκηνοθέτη. Τι μας είπε ο κ. Αποστόλου; Μας είπε ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε το έργο «Αγρότης μόνος ψάχνει». Οι 20.000 αγρότες είναι μια οφθαλμαπάτη!!! Δεν είναι στα πεζοδρόμια, στους δρόμους. Είναι κατά μόνας, αγρότες που για πρώτη φορά κάνουν κάτι.
Να ενημερώσω τον κ. Αποστόλου –δεν ξέρω πόσες φορές έχει πάει στην AGROTICA- ότι ΠΟΤΕ η AGROTICA δεν είχε διακοπεί και δεν είχε ποτέ αποχωρήσει τρομοκρατημένος Υπουργός χωρίς να κάνει τα εγκαίνια. Ποτέ!
Τώρα, λοιπόν, επειδή βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, λέμε κάτι πολύ σαφές: από 13% στο 23% ο Φ.Π.Α. στα εφόδια, μηδενισμός στην επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες, 67% φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, φόρος στο κρασί. Καταστρέφουν ό,τι δημιουργικό υπάρχει στον πρωτογενή τομέα. Ε, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό!»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »