Πουλάς: «Αρκετά με τις κορδέλες, να λειτουργήσει άμεσα η Παιδιατρική Κλινική της Αργολίδας» (βίντεο)

Το χρονοδιάγραμμα έναρξης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής της Αργολίδας δεδομένου ότι είναι έτοιμη, καθώς και τον τρόπο στελέχωσής της ζήτησε να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Πουλάς από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Πουλάς αφού αναφέρθηκε στη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει σε επιστήμονες και γονείς σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών τόνισε την ανάγκη ετοιμότητας των παιδιατρικών δομών της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη αύξηση νοσηλειών των παιδιών.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Αργολίδας η οποία είναι εδώ και καιρό έτοιμη και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές, καθώς και στο σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος της Νοσοκομειακή Μονάδας του Άργους, αφού έχει μείνει μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία αλλά και το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος.
Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας επεσήμανε η έλλειψη επαρκών παιδιατρικών δομών προκαλεί ταλαιπωρία και ανασφάλεια στους πολίτες του Νομού Αργολίδας αλλά και ολόκληρης της χώρας και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων  υγειονομικών υπηρεσιών. 
Κλείνοντας, ο κ. Πουλάς ρώτησε την Υπουργό εάν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και να καταργηθεί η προϋπόθεση του 50 συν 1. 
Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και σύντομα θα λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική Αργολίδας.
Δείτε εδώ το βίντεο:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

H Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου αποχαιρετά τη Δόμνα Τορτοπίδου

To Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου (ΕΞΕΠ), αποχαιρετά σήμερα, με θλίψη και οδύνη τη Δόμνα, την άξια συνάδελφο ξενοδόχο, φίλη και συνεπή συνεργάτη στα θεσμικά όργανα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »