prooptiki@msn.com

Γιατί η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας καταψήφισε την ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού

Οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης,

Τάσος Τόκας, Πάνος Αποστόλου και Τάσος Λάμπρου, σε κοινή ανακοίνωσή τους εξηγούν γιατί καταψήφισαν στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων που πρόκειται να  γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού. 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Και οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε στο χθεσινό  ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων που πρόκειται να  γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού. 
Η δημοτική αρχή με την ενέργεια αυτή δείχνει  πως δεν ενδιαφέρεται  για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, αλλά μόνο για την ωραιοποίηση της εικόνας  και   προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και γενικά των κατοίκων του χωριού, αφού το κτίριο που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Κοινότητά  είναι  “υπό κατάρρευση”  με πολλά προβλήματα  στατικότητας  και ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων.
Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

Και αυτό γιατί στα 2 χρόνια της σημερινής δημοτικής αρχής δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει για την συντήρηση και επισκευή του,   παρά μόνο λόγια.
Για την άσχημη κατάσταση του κτιρίου που στεγαζόταν το  παλιό δημοτικό σχολείο  Διδύμων και σήμερα φιλοξενείται το Λαογραφικό Κέντρο που κάνει σπουδαία εθελοντική προσπάθεια  και στις αίθουσες του βρήκαν τον χώρο τους αντικείμενα που σηματοδότησαν τις ασχολίες των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα τους ,τις γιορτές και τις παραδόσεις τους στο πέρασμα των χρόνων,  έχει αποσταλεί έγγραφο στον Δήμαρχο Ερμιονίδας  από την εθελοντική ομάδα  πριν από ένα σχεδόν χρόνο!!

Στο χθεσινό ΔΣ οι τοποθετήσεις του κ. Μπίμπα και του κ. Αντουλινάκη δεν ήταν τίποτα άλλο από υποσχέσεις για κάποιες εργασίες  και ενέργειες που θα γίνουν μελλοντικά.
Εμείς στις τοποθετήσεις μας προτείναμε να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι να γίνει η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου η  κατάσταση  του οποίου απαιτεί άμεσες ενέργειες για την συντήρησή του με συγχρονισμένες προσπάθειες  από την Τεχνική  Υπηρεσία και   τις αρμόδιες υπηρεσίες της εφορείας νεώτερων μνημείων μιας και το κτίριο είναι διατηρητέο.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης
Τάσος Τόκας- Πάνος Αποστόλου-Τάσος Λάμπρου
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εγκαίνια στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών- Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών

Παρόντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών στα εγκαίνια της έκθεσης των ενεπίγραφων πινάκων του Άργους, στο επιγραφικό Μουσείο Αθηνών παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2015: Σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμής θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ελλάδα

552: Βυζαντινές δυνάμεις υπό τον Ναρσή νικούν τους Οστρογότθους στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο βασιλιάς Τωτίλας τραυματίζεται θανάσιμα. 1097: Οι Σταυροφόροι με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Εκδήλωση για συμμετοχή στην 86η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 86η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 10 έως 18/09/2022 Το Επιμελητήριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι συνταξιούχοι της Αργολίδας έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/06/2022, δυναμική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην Αθήνα, για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων των συνταξιούχων που χρονίζουν αλλά δυστυχώς αυξάνονται επικίνδυνα και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τόκας: Αναγκαιότητα ο κυκλοφοριακός κόμβος στην έξοδο του Κρανιδίου προς Πορτοχέλι

Την αναγκαιότητα του κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο του Κρανιδίου προς Πορτοχέλι τονίζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας αναφέροντας παράλληλα και το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »