Έρχεται το τεχνητό κρέας, ποια χώρα σερβίρει πρώτη κοτομπουκιές φτιαγμένες σε… εργαστήριο

Η Σιγκαπούρη είπε ναι στην αμερικανική start-up εταιρεία Eat Just, ώστε να αρχίσει να πωλείται για πρώτη φορά στην ιστορία το πρώτο κρέας παγκοσμίως που έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο. Πρόκειται για «μια πρόοδο για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων», υπογραμμίζει η Eat Just μεταξύ άλλων. 

Η Eat Just, η οποία εργάζεται πάνω στο σχέδιο αυτό για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος από ζωϊκά κύτταρα, ανακοίνωσε ότι το τεχνητό κρέας κοτόπουλου που παρασκευάζει έλαβε άδεια για πώληση από την υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης.
Το κρέας αυτό, το οποίο θα πωλείται σε μορφή κοτομπουκιών, θα κοστολογηθεί σε τιμές κοτόπουλου υψηλής ποιότητας όταν θα πρωτοκυκλοφορήσει σε κάποιο εστιατόριο της Σιγκαπούρης “στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζος Τέτρικ.
Πρόκειται για «μια πρόοδο για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων», υπογραμμίζει η Eat Just σε σημερινή ανακοίνωσή της, καθώς πολλές εταιρείες αναζητούν τρόπους παραγωγής κρέατος με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.
«Η Eat Just είχε υποβάλει αίτημα έγκρισης», επιβεβαίωσε σήμερα η υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ότι το προϊόν της αμερικανικής εταιρείας «κρίθηκε κατάλληλο για κατανάλωση στις προβλεπόμενες ποσότητες και εγκρίθηκε η πώλησή του στην Σιγκαπούρη ως συστατικό των κοτομπουκιών Eat Just».
Αύξηση κατά 70% της κατανάλωσης κρέατος μέχρι το 2050
Η κατανάλωση κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% ως το 2050, σύμφωνα με την εταιρεία, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η τάση αυτή αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κλιματικής αλλαγής.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το κρέας που παρασκευάζουμε εργαστηριακά θα είναι η πρώτη από μια σειρά στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε ο Τέτρικ, σημειώνοντας ότι η Eat Just, η οποία έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, έχει επίσης συνομιλίες με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.
Δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο εργάζονται πάνω σε σχέδια για τη δημιουργία τεχνητού κρέατος, αλλά η παραγωγή είχε μείνει μέχρι στιγμής στο πειραματικό στάδιο.
«Σε συνεργασία με τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του και με μακρόπνοες πολιτικές, εταιρείες όπως η δική μας μπορούν να βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ζωϊκές πρωτεΐνες ενός πληθυσμού που θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ως το 2050», υπογράμμισε ο Τέτρικ.
Πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, www.businesswire.com
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αργος : “Υιοθετήστε” το παρτέρι που βρίσκεται μπροστά στο μαγαζί ή στο σπίτι σας

Τις προηγούμενες ημέρες υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Άργους – Μυκηνών έγιναν εργασίες φύτευσης παρτεριών σε κεντρικές οδούς, σε πλατείες και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Φυτεύθηκαν 10 διαφορετικά είδη δέντρων, όπως μανόλιες, μουριές, κουκουναριές , κυπαρίσσια Λέιλαντ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καλλιτεχνική βραδιά από το Σύλλογο ΑμεΑ Ελληνικού Αργυρούπολης στο Λυγουριό

Μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου, το περασμένο Σάββατο, από την ομάδα του Συλλόγου ΑμεΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »