prooptiki@msn.com

Χρυσές συμβουλές για απώλεια βάρους μετά το Πάσχα-Γράφει η Δήμητρα Κυριακοπούλου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Οι περισσότεροι, μόλις ακούν τη λέξη «δίαιτα» τρομοκρατούνται. Γιατί δεν μπορούμε να συνάψουμε «γάμο» με την καλή διατροφή, αλλά έχουμε μόνο «εφήμερες σχέσεις»;  Όλα είναι στο μυαλό μας ! Όταν το τζιν δεν κουμπώνει μας πιάνει πανικός και καταφεύγουμε σε δίαιτες εξπρές. Ποιος θέλει να περάσει εβδομάδες πείνας και ταλαιπωρίας, μόνο και μόνο για να «σπάσει» κάποια στιγμή και να πάρει αγκαλιά το
αγαπημένο του γλυκό, ώστε να βγάλει τα απωθημένα της ασιτίας;  Η επιτυχία δεν κρύβεται στη δίαιτα, αλλά στον τρόπο ζωής! Πώς θα μπείτε σε πρόγραμμα;
Το να ξυπνήσετε ένα πρωί και να αλλάξετε τις κακές συνήθειες χρόνων, δεν λέει κανείς ότι είναι εύκολο. Εάν όμως καταφέρετε να μείνετε πιστοί, σε ένα πρόγραμμα διατροφής που δεν είναι εξωπραγματικό, αλλά βασισμένο στις συνήθειες και προτιμήσεις σας τότε η απώλεια κιλών θα είναι πιο άμεση από όσο νομίζετε.
Ξεκινήστε πραγματοποιώντας τα παρακάτω:
1. Γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τους στόχους σας. Καταγράψτε την προσπάθειά σας σε ένα ημερολόγιο, π.χ. τι ώρα καταναλώσατε το γεύμα, το είδος της τροφής, αν πραγματικά πεινάγατε, τα συναισθήματά – σκέψεις σας.
2. Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές καθημερινά, όπως πάρτε στο γραφείο αντί για σάντουιτς φρούτα. Αν σας αρέσει το γλυκό επιλέξτε μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας, μην κόψετε κάθε απόλαυση από τη μια μέρα στην άλλη, γιατί δεν έχετε πιθανότητες να μείνετε στο πρόγραμμα.
3. Πέσατε σε παρασπονδία; Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ούτε πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια συνηθισμένη δικαιολογία. Απλά αναγνωρίστε τους λόγους που ξεφύγατε από το πρόγραμμα και θέστε τους στόχους της επόμενης ημέρας. Όλα διορθώνονται, αρκεί να το θέλετε!
4. Οι μεγαλύτεροι εχθροί της καλής διατροφής, βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας! Αδειάστε τα ντουλάπια σας από κάθε τι παχυντικό, που δεν προσφέρει τίποτα ωφέλιμο στον οργανισμό σας.
5. Στη προσπάθειά σας για μια καλή διατροφή είστε σε θέση να βρείτε εκείνους που πραγματικά σας στηρίζουν και να ζητήσετε με τον τρόπο σας, να σας βοηθήσουν να μείνετε πιστοί στην προσπάθειά σας.
6. Τίποτα δεν απαγορεύεται, απλώς αντικαταστήστε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας με εκείνα χαμηλής π.χ. αντικαταστήστε τη ζάχαρη με το μέλι.
7. Φάτε έξυπνα! Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που σας χορταίνουν χωρίς να σας παχαίνουν.
 8. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας στην προσπάθεια που κάνει όχι με φαγητό αλλά με μία βόλτα, με μια αγορά ενός κοσμήματος, κ.α.
Το ταξίδι της απώλειας βάρους πρέπει να γίνει από εσένα για εσένα..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ερώτηση Πουλά στη Βουλή για την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Ερώτηση σχετικά με την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Νίκα με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με εκπρόσωπο ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »