Εντονη ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατούλη στην απόφαση της Κυβέρνησης να κρατικοποιήσει το Μέγαρο Μουσικής αναλαμβάνοντας και την αποπληρωμή όλων των δανείων του!!! Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε«Σε μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων που οδηγούν σε περαιτέρω
φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και εξαθλίωση των συνταξιούχων, η κυβέρνηση επιλέγει να φορτώσει το δημόσιο χρέος με επιπλέον 326 εκατομμύρια ευρώ, συν μερικά ακόμη εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών για να «σώσει» το Μέγαρο Μουσικής.
Την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση δεν βρίσκει ισοδύναμα για να διασώσει το ασφαλιστικό και σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή κατά της ελεύθερης οικονομίας, βρίσκει πόρους για το πολιτισμό της «ελίτ» όπως κατήγγειλε στο παρελθόν, την συντήρηση του Μεγάρου Μουσικής, ενώ η πόλη της Αθήνας παρουσιάζει εικόνα παρακμής, τα μουσεία μας κλείνουν αίθουσες και ο σύγχρονος πολιτισμός τρώει τις σάρκες του.
Κάποτε μιλούσαμε για κρατικοδίαιτο πολιτισμό. Τώρα πλέον περάσαμε στο επόμενο στάδιο: στον πολιτισμό σοβιετικού τύπου σε μια χώρα που σκοτώνει την ιδιωτική οικονομία, εξορίζει τα παιδιά της. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ποδηγετήσει την καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργία με κίνδυνο να «στρατευθεί» στην επίτευξη αλλότριων προς την τέχνη πολιτικών σκοπιμοτήτων με τακτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές».

“Κατόπιν ενεργειών του Κων/νου Μάκαρη…..!” και έντονος εκνευρισμός από το Δήμο Ναυπλιέων για το πρόστιμο (βίντεο)
Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή Ορφανού, μετά την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει στον καταλογισμό προστίμου που αφορά την απόθεση σκουπιδιών στο περίφημο Πράσινο Σημείο και