Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους καθώς τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη αντιμετωπίζονται πολύ σημαντικά προβλήματα στο να γίνει μετάγγιση σε ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύεται κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση. Θα σας ζητήσουμε για μια ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του.
Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το ωράριο αιμοληψιών είναι: Kαθημερινές από 9πμ έως 1.30μμ.
Σε ό,τι αφορά όσες και όσους έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα και διαθέτουν πλέον αρνητικό μοριακό έλεγχο, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.
Για την αιμοδοσία δεν απαιτείται ραντεβού.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2751360197 και 2751360136.