Δήλωση Τατούλη για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το διοικητήριο

Μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το κτίριο του Διοικητηρίου Καλαμάτας με την 98/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας κρίθηκε ότι ανήκει κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το 2011 όταν ο Πέτρος Τατούλης και η «Νέα Πελοπόννησος» ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το κτίριο στα
κτηματολογικά βιβλία του Εθνικού Κτηματολογίου εμφανιζόταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη αφού κανείς ως τότε δεν φρόντισε να τεκμηριώσει την κυριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας σ’αυτό.
Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο με αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκαταλειφθεί διεκδικούμενο από το Ελληνικό Δημόσιο.
Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε με μεγάλη ευθύνη μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Απέναντι μας είχαμε το Ελληνικό Δημόσιο σε μια πολύχρονη αντιδικία. Πρωτόδικα δεν δικαιωθήκαμε, επιμείναμε όμως και καταθέσαμε προσφυγή στο Εφετείο, όπου και συζητήθηκε η υπόθεση τον Μάϊο του 2019. Η έκδοση της απόφασης μας δικαιώνει.
Ένα εμβληματικό κτίριο, ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο πέρασε στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οφείλουμε να συγχαρούμε την νομική εταιρεία (Λαγουδάκη-Αλεξίου) για την επιστημονική επάρκεια και τον εξαιρετικό επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026 και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την καθαριότητα και τα ογκώδη απορρίμματα

Λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών και αυξημένων αναγκών των ημερών του Δεκαπενταύγουστου στην αποκομιδή απορριμμάτων, παρακαλούμε να μην γίνεται απόρριψη Ογκωδών ανεξέλεγκτα σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »