“Πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Πράσινο φως” έδωσε το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ” για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Στην σχετική του απόφαση την οποία απέστειλε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ελεγκτικό Συνέδριο -παραθέτοντας ένα σκεπτικό 18 σελίδων- σημειώνει ειδικότερα:

“Δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου τροποποίησης της σύμβασης σύμπραξης µετά των τροποποιούµενων παραρτημάτων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού µε την επωνυμία «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ» και ως εκ τρίτου του µετόχου του αναδειχθέντος Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, ήτοι της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία Α.Ε.», για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου µε ΣΔΙΤ»”.

Οπως σημειώνεται δε στο διαβιβαστικό προς την Περιφέρεια, η υπογραφή μπορεί να γίνει άμεσα καθώς με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο “δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Εβδομου Τµήµατος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

 Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το εν λόγω συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών και θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει, αμέσως μετά, η μεταφορά απορριμμάτων προς την μονάδα της Παλαιόχουνης, η οποία -σύμφωνα με τον σχεδιασμό- θα υποδέχεται απορρίμματα από Αργολίδα, Κορινθία και τα 2/3 της της Αρκαδίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα παρέμβαση 730.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον «Δρόμο των Αρχαιοτήτων» στην Αργολίδα

Στην υπογραφή σύμβασης συνολικού ύψους 730.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού 19Α (από Ισόπεδο Κόμβο Πουλακίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »