Οι προτάσεις του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β Κοντοζαμάνη

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Β Κοντοζαμάνη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κ. Κατσαρό, το Γραμματέα κ. Γ. Δωροβίνη και τον Ταμία κ. Γ. Μπόμπο  στα γραφεία του ΙΣΑ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021. Τον Αν. Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γ. Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Γ. Μαλτέζος και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλης.Κατά τη συνάντηση ο κ. Κοντοζαμάνης αναγνώρισε το έργο του Ι.Σ. Αργολίδας και τη πολυσήμαντη συμβολή όλων των ιατρών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, ο Αν. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις του ΙΣΑ για τα θέματα υγείας της περιοχής και επέδειξε καλή διάθεση για την αναζήτηση λύσεων.

Ο ΙΣΑ έθεσε υπόψη του Υπουργού συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του χώρου της υγείας. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής αυτού του φαινομένου είναι η ταυτόχρονη προκήρυξη περισσότερων θέσεων ίδιας ειδικότητας(θέσεις Διευθυντή και Επιμελητών Β’). Επιπλέον, τόνισε στον Αν. Υπουργό την ανάγκη αναβάθμισης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αφού αποτελούν το θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας και τη σπουδαιότητα της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διασύνδεση της με τη Δευτεροβάθμια και το ΕΚΑΒ. Σχετικά με την πανδημία, ο ΙΣΑ εστίασε στην ανάγκη διαρκούς και άμεσης επικοινωνίας των ιατρών μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, με την Επιτροπή Εμβολιασμού, για επιστημονικά θέματα που άπτονται του εμβολιασμού. Υπογράμμισε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας και Τόμυ πρέπει να έχουν τη δυνατότητα τήρησης λίστας αναμονής εκτός των ηλεκτρονικών ραντεβού, ώστε να μπορεί να εμβολιάζεται γρήγορα περισσότερος πληθυσμός και  επανέλαβε την επιθυμία ιδιωτών ιατρών να συμμετέχουν εθελοντικά στην Επιχείρηση Ελευθερία στα εμβολιαστικά κέντρα της Αργολίδας.
Για ακόμα μια φορά τονίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά στην πόρτα εξόδου από την πανδημία.
Επίσης, έγινε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Παναργολικού Νοσοκομείου. Θεωρούμε ότι η ιδέα αυτή έχει ωριμάσει και ότι είναι η ώρα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας πιστεύει ακράδαντα ότι η πανδημία είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και μέσα από το θεσμικό του ρόλο, θα συνεργαστεί, όπως πάντα, με καλή διάθεση, προκειμένου ελλείψεις, δυσλειτουργίες, προβλήματα και κενά να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

50 χρόνια από το απολυτήριο θα συναντηθούν και πάλι οι απόφοιτοι 1976 του Γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου

Πριν πενήντα (!) ακριβώς χρόνια , καλοκαίρι όπως τώρα, κάποια πιτσιρίκια της εποχής αποχαιρετούσαν τα μαθητικά θρανία του γυμνασίου Αρρένων Ναυπλίου κι άνοιγαν τα ..φτερά τους για τη ζωή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα με τίτλο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »