prooptiki@msn.com

«ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΙΣΩ..»-ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού

Προσπάθησα να γράψω κάτι για την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Όμως, αυτό το κείμενο της  ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού, με βρήκε σε ΟΛΑ μα όλα, απολύτως σύμφωνο…

«ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΙΣΩ..»
Η υγεία είναι πάνω από όλα… Ο αθλητισμός είναι υγεία σωματική και ψυχική.
Αν κάποιος κάνει μια μικρή βόλτα στην γειτονιά του σε κάθε γειτονιά θα δει έξω από τα γήπεδα της περιοχής του παιδιά να κάθονται πίσω από τα κάγκελα να κοιτούν μέσα και πίσω από τις κλειστές πόρτες με μάτια θλιμμένα και γεμάτα απορία, παιδιά να θέλουν να αθληθούν, να παίξουν ποδόσφαιρο και όμως να μην μπορούν… Να απαγορεύεται….
Μια λέξη τόσο σκληρή για κάτι τόσο όμορφο που θέλουν να κάνουν τα παιδιά για νέους αθλητές με όνειρα… Μια λέξη που εδώ και μήνες την λένε οι ειδικοί χωρίς να ξέρουν τις καταστροφικές επιπτώσεις στην αθλούμενη νεολαία της χώρας…. Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό λέει όχι στους ανθρώπους που θέλουν να αθληθούν να παίξουν ποδόσφαιρο….
Γιατί… ?
Γιατί σε όλο τον κόσμο παίζουν ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες και εδώ μόνο το συζητάμε?
Γιατί ενώ δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα σοβαρό στα ερασιτεχνικά γήπεδα τα έκλεισαν για 2 εβδομάδες τότε και τώρα φτάσαμε 2 μήνες?
Γιατί ενώ οι ομάδες έκαναν θυσίες για να αντέξουν και οι αγώνες ήταν χωρίς κόσμο και με κανόνες υγιεινής και υπεύθυνα ξαφνικά μας είπαν σταματάτε?
Γιατί ενώ στην καθημερινότητα μας υπάρχουν σημεία που εκεί είναι το πρόβλημα και το βλέπουν όλοι, ψάξαμε και κάναμε τον αθλητισμό πρόβλημα ενώ δεν ήταν ποτέ?
Γιατί οι ειδικοί κάνουν ότι δεν ακούν ενώ γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός είναι υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχολογική και δίνει δύναμη στον οργανισμό μας?
Γιατί δεν αφήνουν τους νέους να παλέψουν για το όνειρο τους στον αθλητισμό?
Γιατί δεν αφήνουν τα παιδιά μετά το σχολείο τους να πάνε να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν παίζοντας σε ένα γήπεδο με ατελείωτο οξυγόνο?
Γιατί πρέπει τα νέα παιδιά να είναι εγκλωβισμένα μπροστά σε μια οθόνη χωρίς καμία ουσία και να είναι στα πρόθυρα κατάθλιψης?
Τόσα πολλά γιατί και άλλα τόσα…. Φυσικά καλά έκαναν και άνοιξαν τα καταστήματα να μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει, να ζήσει, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Στα γήπεδα που είναι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι με οξυγόνο ατελείωτο, που μπαίνουν πλέον συγκεκριμένοι άνθρωποι, γιατί απαγορεύεται να παίξουμε ποδόσφαιρο?
Καμία λογική…. Κανένας λόγος δεν υπάρχει…. Επιτέλους σεβαστείτε τους χιλιάδες ανθρώπους και παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και περιμένουν με αγωνία….
Ανοίξτε τα γήπεδα και δώστε έναρξη στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα άμεσα…..
Το σήμερα είναι η υποδομή του αύριο στον αθλητισμό…. Οι νέοι είναι το μέλλον της κοινωνίας μας…Μην τους διώχνετε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι η βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου….
Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, είναι το φυσικό εμβόλιο του οργανισμού μας, η ασπίδα από κάθε ιό….
Δώστε ξανά το χαμόγελο στους αθλητές και όλους τους ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό… Κάθε μέρα είναι πολύτιμη για τον αθλητή, για την ομάδα…
Σεβασμό ζητάμε και το δικαίωμα μας να παίξουμε ποδόσφαιρο….
Σας ζητάμε τον αθλητισμό πίσω…
Σας ζητάμε κομμάτι της ζωής μας…. Ακούστε μας έχει μεγάλη αξία…
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ… SOS
ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού                  
Για την αντιγραφή   Νίκος Μητροσύλης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Μανιάτης: ”Μια μικρή συμβολή για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος”

Άρθρο του καθηγητή Γιάννη Μανιάτη-Αλλάζουμε τρόπο ζωής, μειώνουμε τα πλαστικά Στις 5 Ιουνίου το ημερολόγιο του πλανήτη έχει υπογραμμισμένη με κόκκινο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »