prooptiki@msn.com

Πέρασε η φωτιά στην Αρκαδία-Κλειστή η Ε.Ο. Τριπόλεως-Καλαμάτας-Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μεγαλόπολη: Εντολή εκκένωσης για Χρούσα, Νεοχώρι και Παραδείσια-Στους Χράνους μπήκε πάλι η φωτιά στο χωριό

Από την ιστοσελίδα:kafeneio-megalopolis 

Ενημέρωση ώρα 17:00 
Εντολή προληπτικής εκκένωσης Τριποτάμου, Χωρέμη , Απιδίτσας
Ενημέρωση ώρα 15:45 
Προληπτική Εντολή εκκένωσης σε Βελιγοστή και Ελληνίτσα. Το κομμάτι της φωτιάς που πήγαινε από Χράνους προς Παραδείσια αντιμετωπίστηκε προς το παρόν από Μηχανήματα του δήμου , τρακτέρ ιδιωτών και Πυροσβεστική . Στην τοποθεσία Βλαχονικολας υπάρχει επίσης μέτωπο που είχε περάσει την εθνική . Στους Χράνους η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια που καίνε προς το Νεοχώρι σε μακρινή ακόμα απόσταση . Αυτή την στιγμή η φωτιά πάει προς το Νεοχώρι. Προς Ίσαρη και Βάστα είναι λόγο καλύτερη η κατάσταση όσο το ευνοεί ο άνεμος .
Ενημέρωση ώρα 13:00 
Μια αλλαγή του ανέμου δυνάμωσε την φωτιά και πέρασε την νέα εθνική οδό. Η αστυνομία έκλεισε και την παλιά εθνική Παραδείσια -Τσάκωνα . Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τα Παραδείσια . Στους Χράνους μπήκε πάλι η φωτιά στο χωριό και κινδυνεύουν σπίτια.
Ενημέρωση ώρα 10:00 
Έκλεισε η εθνική οδός Παραδείσια -Τσάκωνα και η κυκλοφορία γίνεται από την παλιά Εθνική . Υπάρχει ένα μικρό μέτωπο που κινείται από τους αδρανούς προς την νέα εθνική . Από την άλλη πλευρά η φωτιά κινείται προς Νεοχώρι. Στους Χράνους η Αστυνομία διώχνει τους λίγους εναπομείναντες αφού υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να περικυκλώσει το χωριό.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έχει αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση των χωριών Χρούσα και Νεοχώρι στην Μεγαλόπολη.
H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, από την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, ως ακολούθως:
-μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 (Ανισόπεδος Κόμβος Παραδεισίων) και 210,6 (Ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας) του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη.
-μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 45 (στο ύψος Τ.Κ. Παραδεισίων του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας) της Παλαιά Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται:
-Οχήματα οδικής βοήθειας.
-Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
-Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
-Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αγγελία εργατών – εργατριών

Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Εταιρία με έδρα τη Δαλαμανάρα Άργους ζητά για την στελέχωση του τμήματος παραγωγής εργάτες – εργάτριες. Περιγραφή θέσης: Κύρια καθήκοντα: Συμμετοχή στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήλωση Γιάννη Ανδριανού: “Δεν υπερψήφισα το νομοσχέδιο όπως μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου”

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γεωργόπουλος :Γιατί προσπάθησε να κλέψει τις εκλογές ο κ. Μαργέτας, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι στην κάλπη τις είχε χάσει;

Ο κ. Μαργέτας σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απόφαση 10/2024 του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου και την πανηγυρική δικαίωσή μου, δεν δίνει καμία απάντηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, διεξήχθη στην Τρίπολη η Γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου με θέματα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »