Και … πανεπιστημιακή δημοσκόπηση: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ “μαύρα χάλια”, ΛΑΟΣ τέλος!

Μια δημοσκόπηση διαφορετική από τις άλλες σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της, αφού κανείς δεν μπορεί να την ψέξει ούτε για αντιεπιστημονικές μεθόδους – το αντίθετο μάλιστα – ούτε ότι ευνοεί κάποιο ή κάποια κόμματα, όπως κατηγορούνται πολλές από τις μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Πρόκειται για την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε με απόλυτα έγκυρο τρόπο το Στατιστικό Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά αρνητικά για το ΛΑΟΣ που
μένει εκτός Βουλής με ποσοστά που ξεκινούν από το 1,7% (λέμε ξεκινούν γιατί είναι περί αρχικής πρόθεσης ψήφου, χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων).
Εν τέλει δείχνει επτακομματική Βουλή με “αρχική” διαφορά ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στις 3,4 μονάδες, ενώ ανάμεσα στα κόμματα που φαίνεται ότι θα βρεθούν στη Βουλή είναι για μία ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή που έχει την αποδοχή όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού. Και σε αυτή την δημοσκόπηση δεν φαίνεται να πείθουν ούτε ο Α.Σαμαράς, ούτε ο Ε.Βενιζέλος και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάσουν ούτε το 40% και με αναγωγή, στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 18% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,6%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν ποσοστό που ανέρχεται σε 9,8%, ενώ ελαφρώς υψηλότερα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 10,4%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,6%, Χρυσή Αυγή με 4,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 4,3%, ενώ ο ΛΑΟΣ εμφανίζεται να μένει εκτός Βουλής με τα ποσοστά του να αγγίζουν το 1,7%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 47,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,2%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, ΚΚΕ 4,7%.
Η δυναμική που καταγράφουν για μία ακόμα φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή εντυπωσιάζουν, ενώ η Αριστερά δείχνει να παγιώνει τα ποσοστά της. Το ΠΑΣΟΚ, οριστικά μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αφού και με αναγωγή των αναποφάσιστων είναι πρακτικά αδύνατο να ξεπεράσει το 16-17%, ποσοστό και πάλι βέβαια υψηλό σε σχέση με το έγκλημα που έχει διαπράξει…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: «Από το αλάτι στην Ιστορία – Πολωνία»: Όταν η Ιστορία συναντά τη Χημεία»

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών πραγματοποίησαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στην Πολωνία, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2026,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Πολιτική «κωλοτούμπα» του Σωκράτη Δωρή-Επέστρεψε στην αγκαλιά του Ορφανού

Η συγκεκριμένη επιστροφή, η οποία αποτελεί μια σοκαριστική επίδειξη κυνισμού, αναδεικνύει πώς οι βαρύτατες καταγγελίες περί διαφθοράς μπορούν να μετατραπούν, εν μια νυκτί, σε απλά εργαλεία εσωπαραταξιακού παζαριού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »