prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

 

Αυτό που γράφαμε εδώ και καιρό επισημοποιήθηκε με δηλώσεις του ίδιου. Ο Τάσος Χειβιδόπουλος αποφάσισε να παραδεχθεί ότι η πορεία του στον Δήμο Άργους έλαβε τέλος.  Φυσικά ο Τάσος μετά το άδοξο τέλος στον Δήμο Άργους-Μυκηνών έψαξε και πως θα πορευθεί την επόμενη μέρα . Ετσι αποφάσισε να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ αλλά δεν το επισημοποιεί ακόμα και λέει ότι βρίσκεται σε διερευνητικές κινήσεις.

Προαπαιτούμενα 
Είπε και το άλλο ο Χειβιδόπουλος : Δεν θέτω προαπαιτούμενα για να είμαι υποψήφιος. Αυτό ήταν η απάντηση στα σενάρια που τον φέρουν να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από μία πιθανή υποψηφιότητα Παύλου Χρηστίδη Αν υπάρχει μια τριπλέτα Χρηστίδης, Πουλάς και Χειβιδόπουλος είναι πολύ πιθανόν το ΚΙΝΑΛ να κρατήσει την έδρα αλλά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα 
Δημητριάδης
Η είδηση από την παραπολιτική στήλη στην ιστοσελίδα parapolitika.gr : Δεκαπέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. την τελευταία εβδομάδα την πλαϊνή πόρτα του πρωθυπουργικού μεγάρου. Κι επειδή κάναμε ρεπορτάζ, σας μεταφέρουμε ότι η κατεύθυνσή τους ήταν το γραφείο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη έχει πάντα την πόρτα ανοιχτή, ενώ όλοι στο πρόσωπό του αναγνωρίζουν ότι ήταν… πάντα Ν.Δ. Και στα εύκολα και στα δύσκολα.
Μανιάτης
Αυτή την εκλογική μάχη του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα θα πρέπει να έρθει να την παρακολουθήσει από κοντά ο Μανιάτης γιατί έτσι θα έχει ευκαιρία να δει την κόντρα μεταξύ των δύο πόλων που συνασπίσθηκαν ώστε να μην είναι ξανά Βουλευτής. Ήθελαν να κατεβάσουν τον πήχη στα μέτρα τους και τώρα πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι . 
SECRET
Να κόψει τον αέρα στους ασυγκράτητους βουλευτές της Ν.∆. που άκουσαν για πιθανότητα ανασχηματισμού και έσπευσαν μέσω τρίτων να μάθουν λεπτομέρειες και να υπενθυμίσουν την παρουσία τους επιχειρούν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβάζουμε στο secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  . «Βλέπετε, οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και όσοι δεν την επιδεικνύουν θα μπαίνουν αμέσως στην black list» αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, βεβαίως, για το δύσκολο μέλλον που έρχεται σε όλα τα επίπεδα…
∆εν είναι τυχαίο ότι κάποιοι εξ αυτών κόπηκαν μαχαίρι από τα media με συνοπτικές διαδικασίες.
Για κάποιους, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά..
Σιδέρης
Στις περασμένες δημοτικές εκλογές ο Βασίλης Σιδέρης είχε κάνει την εμφάνισή του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τάσου Χειβιδόπουλου αλλά και του Γιώργου Πανοβράκου.  Μόνο στον Δημήτρη Καμπόσο δεν εμφανίσθηκε σαν υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος του Πέτρου Τατούλη. Τώρα βέβαια μένει να βρει απαντήσεις για τις επόμενες δημοτικές εκλογές αν δεν τις έχει βρει ήδη. Πάντως και οι δύο που στήριξε δεν θα είναι υποψήφιοι πάλι.
Κόμμα 
Και εκεί που περνούσαμε ήσυχα και ωραία αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία να κάνει εκλογές εσωκομματικές. Μέχρι Οκτώβρη ο Μητσοτάκης ζήτησε να έχει κλείσει η εκκρεμότητα και οι μηχανισμοί πήραν φωτιά. Ο Μπακέτος βρίσκεται σε μια θέση πλεονεκτική αφού είναι στην θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι φυσικά η Νέα Δημοκρατία που θα βάλει στο ταμείο ζεστό χρήμα Τουλάχιστον 12 ευρώ θα πάει η εγγραφή νέου μέλους για να έχει δικαίωμα ψήφου. Είπατε τίποτε ;
Δένδιας 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr  : “Όπως λένε οι γνωρίζοντες τα μυστικά του συστήματος Μητσοτάκη το  θετικό πρόσημο της δραστηριότητας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε μια τόσο κομβική καμπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και η ανάγκη ομαλής ολοκλήρωσης του εξοπλιστικού προγράμματος, που «τρέχει» την τελευταία διετία (επόμενος μεγάλος σταθμός η δρομολόγηση της απόκτησης φρεγατών), συνιστά έναν από τους βασικούς λόγους που ο πρωθυπουργός μεταθέτει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό.
 Βλέπετε, αν αποκλείεις το ένα μετά το άλλο τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί είτε τα πηγαίνουν καλά είτε έχουν ανοικτά μέτωπα, τι σόι δομικές αλλαγές θα κάνεις;
Υποψήφιοι 
Μέχρι τώρα μετράμε υποψήφιους προέδρους για την Νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Οι τρείς είναι από την περιοχή του Ναυπλίου και οι δύο από την περιοχή του Άργους. Φυσικά δεν θα γίνει πράξη η πρόθεσή τους και στο τέλος θα πάμε σε μία αναμέτρηση δύο ή τριών υποψηφίων. Γι αυτές τις εκλογές θα έχουν ενδιαφέρον και οι υποψήφιοι Βουλευτές που έχουν κάθε λόγο να επενδύσουν σε υποψήφιους. Θα γίνει μάχη και θα βγάλουμε και πολιτικά συμπεράσματα αλλά και για την αυτοδιοίκηση.
ΚΙΝΑΛ 
Από την ιστοσελίδα parapolitika .gr : “Κανείς δεν ξεχνάει παλιότερη επίθεσή του στη Φώφη Γεννηματά για τη φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή της στροφή. Για τα εσωκομματικά του ΚΙΝ.ΑΛ. ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του, αν και έχει αποκρυσταλλωμένες ιδέες. Κανείς δεν ξεχνάει εξάλλου παλιότερη παρέμβασή του, με την οποία είχε επιτεθεί στη Φώφη Γεννηματά για την ακολουθούμενη φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή της στροφή.
Παρά ταύτα, ως προς το εργασιακό νομοσχέδιο, ο πάντοτε καλά ενημερωμένος για τα γερμανικά δεδομένα πολιτικός θυμίζει πως αντίστοιχες με του νομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή μέριμνες είχε η περίφημη Ατζέντα 2010, που το δίδυμο SPD – Πρασίνων είχε φέρει.
Τότε, οι εμβληματικές φυσιογνωμίες της συγκυβέρνησης, Γκέρχαρντ Σρέντερ και Γιόσκα Φίσερ, είχαν εισαγάγει αντίστοιχες ρυθμίσεις, που στρέφονταν κατά των συνδικάτων, με αποτέλεσμα την απογείωση της γερμανικής οικονομίας και την παραίτηση του επονομαζόμενου και ως «Τσοχατζόπουλου της Γερμανίας», υπερυπουργού Οσκαρ Λαφοντέν.
«Επρόκειτο για πολιτική αφύπνισης της γερμανικής οικονομίας, την οποία αργότερα αξιοποίησε στο έπακρο η Μέρκελ, για να στήσει την κυριαρχία της οικονομίας της σε όλη την Ευρώπη», λένε πολιτικοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού, αποδίδοντας εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και απομακρυνόμενοι από τις αριστερίστικες κραυγές –όπως οι ίδιοι τις αναφέρουν– του ΚΙΝ.ΑΛ. σήμερα.”
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Γκιόλας: «Η χώρα διασύρεται-Το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται»

Λίγο πολύ όλοι παρακολουθήσαμε κατ’ ανάγκη, επί περισσότερο χρόνο την τηλεοπτική κυρίως κάλυψη των γεγονότων κατά το τριήμερο των αργιών. Ειδήσεις για τις οποίες καταβλήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »