Έγκριση του έργου «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ερμιονίδας».

Απο τον Δήμο Ερμιονιδας ανακοινώθηκε ότι :Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ερμιονίδας» συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ερμιονίδας (ΑΔΑ: 9Β8Τ46ΜΤΛ6-ΣΨΥ).

Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Ερμιονίδας, στη θέση ΔΙΣΚΟΥΡΙ (παλιά χωματερή του Δήμου Ερμιονίδας) έκτασης 7.100 τ.μ. και προβλέπει τα εξής:
α.) κτήριο διοίκησης 140 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, χώρους υγιεινής προσωπικού με ντους, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσιο και αποθήκη, καθώς και
β.) ενδιαιτήματα 48 ζώων (Κ.Υ.Α. 280262/03.12.03 Φ.Ε.Κ. Β’ 1874), τα οποία θα περιλαμβάνουν ατομικές αίθουσες αναμονής φιλοξενούμενων ζώων και ατομικά προαύλια άσκησης ζώων.
Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.
Δυστυχώς, όταν αναλάβαμε τον Δήμο δε βρήκαμε κάποια υποδομή για την φιλοξενία των ζώων, στις συνθήκες που αρμόζουν και αξίζουν σ΄ αυτά. Από την πρώτη στιγμή, αμετάθετος στόχος μας αποτέλεσε η εύρεση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου, ώστε να μπορέσουμε να ενταχτούμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, για να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την αίσια για το Δήμο μας έκβαση, της έγκρισης της αίτησής μας από το Υπουργείο Εσωτερικών και της χρηματοδότησης του Δήμου με το συνολικό ποσό των 372.000,00 ευρώ. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με τα δεδομένα της πρόσκλησης, ο Δήμος Ερμιονίδας κατά το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στα επόμενα στάδια υλοποίησης της παραπάνω χρηματοδότησης, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα, όπως ήδη κάνουμε, ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στην κορυφή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος του 1ου ΓΕΛ Άργους

Μια σπουδαία πανελλήνια διάκριση στον απαιτητικό χώρο των Οικονομικών Επιστημών κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Άργους. Ο απόφοιτος του σχολείου, Δημήτρης Σπηλιόπουλος, πέτυχε μια εντυπωσιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Προπονητικό Camp Choy Lee Fut στη Λακόπετρα Αχαΐας

Μία ακόμη ξεχωριστή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ολοκλήρωση του 19ου Προπονητικού Camp του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου 2026 στο ξενοδοχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δημαρχείο Άργους ο Θοδωρής Παπαλουκάς – Συνάντηση με τον Γιάννη Μαλτέζο

Τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Θοδωρή Παπαλουκά υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Άργους ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Σωτήρη Δαμάλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »