Συνάντηση Ανδριανού με Σκρέκα για τον αποκλεισμό του Ναυπλίου από το ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανόςείχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα, και θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη θετική του ανταπόκριση. 
Συγκεκριμένα, έθεσα στον Υπουργό και διά ζώσης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διακοπή ρεύματος που απέκλεισε ουσιαστικά την πόλη του Ναυπλίου από το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’, κάτι που τεκμηριώνεται και από σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ.
Ακόμη, επεσήμανα στον Υπουργό το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μείωση του κονδυλίουπου είχε προβλεφθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων Ναυπλίου και Άργους του ΓΝΑ καθώς και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στο πλαίσιο του ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’ (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Τέλος, συζητήσαμε την ανάγκη κανονικοποίησηςκαι έγκαιρης καταβολής του Ανταποδοτικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τον ΔΕΔΗΕ στους δικαιούχους, που αφορούν στην Αργολίδα μεταξύ άλλων τους κατοίκους του Αχλαδόκαμπου, του Κεφαλόβρυσου, του Αραχναίου, των Διδύμων, του Ηλιοκάστρουκαι της Θερμησίας.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει θετικά και τα τρία αυτά ζητήματα, ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι κατάλληλες λύσεις».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »