prooptiki@msn.com

Ηγετική εμφάνιση με εντυπωσιακή στήριξη απο τα στελέχη και τους πολιτες

Την κεντρική πολιτική του ομιλία εκφώνησε απόψε στη γενέτειρά του το Αργος, ο υποψήφιος για την αρχηγία του νέου Προοδευτικού Κινήματος, Γ. Μανιάτης . Εμφανώς συγκινημένος με τη μαζική προσέλευση των φίλων και συμπατριωτών του, τους κάλεσε να τον στηρίξουν για μιά ακόμη φορά στο νέο του πολιτικό εγχείρημα.

«Με τους περισσότερους από σας γνωριζόμαστε από κοντά. Από τα παιδικά μας χρόνια, τις γειτονιές και τις αλάνες. Από τα σχολεία και τους ίδιους δασκάλους και καθηγητές. Με όλους εσάς απόψε εδώ, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Μεγαλώσαμε στην ελληνική περιφέρεια, μέσα στη ζεστασιά αξιών, όπως ειλικρίνεια,

υπευθυνότητα, αριστεία, εργατικότητα, σεβασμός, αυτοπεποίθηση, περηφάνεια. Μάθαμε να δίνουμε, απλά για να δίνουμε. Όχι για να πάρουμε κάτι ως αντάλλαγμα. Μάθαμε να προσφέρουμε.»
Χειροκροτούμενος, ο κ. Μανιάτης προχώρησε σε μια σύντομη αναδρομή της ζωής του, από το σιδηρουργείο του παππού του και του πατέρα του μέχρι την ακαδημαϊκή του καριέρα και τη σύντομη αλλά επιτυχή υπουργική του θητεία, για να καταλήξει πως το πιστεύω του είναι ότι «όταν αγαπάς κάτι το υπηρετείς.»
Αυτό το πιστεύω, όπως είπε, τον ώθησε να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του νέου Προοδευτικού,

Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος. «Είναι μια προσπάθεια αλλαγής στο κομματικό και πολιτικό σκηνικό της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται πια από όλους ως η «θετική έκπληξη Μανιάτη» τόνισε, διαμηνύοντας πως « θα είμαστε η θετική έκπληξη και μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.»
Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης άσκησε έμμεσα κριτική στις χαμηλές επιδόσεις της ΔΗΣΥ και στους κομματικούς μηχανισμούς λέγοντας «να πάψουμε να είμαστε στάσιμοι, όπως μέχρι σήμερα. Να αρνηθούμε την πολιτική ακινησία. Δεν μας αξίζουν δημοσκοπικά ποσοστά ίδια με το ΚΚΕ και τη Νεοζιστική Χρυσή Αυγή. »
Με αφορμή τη σημερινή δημοσκόπηση της ΚΑΠΑResearch στο Vima.gr ο Γιάννης Μανιάτης

δήλωσε ότι  «δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία δίνει διψήφιο ποσοστό στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η κοινωνία απαιτεί το καινούριο. Αφήνει πίσω της τη σημερινή στασιμότητα. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά!»
Εξαπέλυσε, σφοδρή, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των αφανών και φανερών συμμάχων του στο χώρο της δεξιάς, θέτοντας ως εκλογικό στόχο τη «στρατηγική» ήττα του. «Να ξεσκεπάσουμε τη μεγαλύτερη απάτη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.   Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μαζί με τους κρυφούς και φανερούς εκπροσώπους του Καραμανλισμού που χρεοκόπησε τη χώρα, επιχειρούν να γκρεμίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Αυτούς που σκόπιμα θέλουν να ξεχαστούν τα δημοκρατικά, τα κοινωνικά, τα

Προσθήκη λεζάντας

οικονομικά επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης. Της καλύτερης περιόδου στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Που παρά και τα σημαντικά λάθη που έγιναν, συνεχίζει να παραμένει η περίοδος που οδήγησε τη χώρα σε πλήρη δημοκρατία, λειτουργία των θεσμών, ευρωπαϊκή ισοτιμία και αναβάθμιση».
Βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ να σβήσει από τη μνήμη του λαού ότι η διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή διπλασίασε το δημόσιο χρέος. Αυτό δεν θα το ακούσετε ως αυτοκριτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη των «Greek Statistics». Δεν θα το ακούσετε από τη δήθεν «αριστερά» της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο» κατέληξε ο βουλευτής

Αργολίδας.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ ,την παράταξη «της οικογενειοκρατίας, της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων.»
Δίνοντας το πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα του νέου Κινήματος απηύθυνε κάλεσμα για  ένα «σύγχρονο, ευρωπαϊκό, Σοσιαλδημοκρατικό  Κίνημα, μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξη. Την παράταξης της εθνικής συμφιλίωσης, την παράταξη του Σάκη Πεπονή και του ΑΣΕΠ, του ΕΣΥ, της κοινωνικής υπευθυνότητας του Τάσου Γιαννίτση, της παράταξης που ενέταξε τη χώρα στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. »

Το νέο Κίνημα τόνισε «θα εκπροσωπεί τους σημερινούς μη προνομιούχους, το σύγχρονο «πρεκαριάτο», όσους βρίσκονται στο περιθώριο. Όσους ζουν στην ανασφάλεια. Τη νέα γενιά της γνώσης, της καινοτομίας, της δημιουργικότητας. Τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Τη σιωπηλή πλειοψηφία, που λαχταράει να στηρίξει μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση.»
Επιμένοντας στις αξίες της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας με έργα και όχι λόγια, συστατικά στοιχεία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που η υποψηφιότητά του φέρνει στο προσκήνιο, προχώρησε σε έναν συνοπτικό αλλά ενδεικτικό απολογισμό θέσεων και υπουργικής του θητείας.
Ταυτόχρονα, περιέγραψε σε αδρές γραμμές το πρόγραμμα του για την ανάκαμψη της χώρας, με πυρήνα τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό μέρισμα. «Με στήριξη της

επιχειρηματικότητας, επιτελικό δημόσιο τομέας , σταθερή και δίκαιη φορολογική πολιτική, μείωση της φορολογίας των αγροτών, με  ασφαλιστικές διευκολύνσεις για την ενίσχυση της περιφέρειας, με αξιοκρατία, αριστεία».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και καταχειροκροτούμενος ο κ. Μανιάτης κάλεσε τους συμπατριώτες του «να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία για ένα Κίνημα, πρωταγωνιστή της Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας.
Ένα Κίνημα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης,
της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας.
Η υποψηφιότητά μου έχει ως στόχο να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα και την

ομαλότητα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.
Απέναντι στην παράνοια και την ιδεοληψία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Απέναντι στη δημοσκοπική έπαρση της συντηρητικής ΝΔ.
Για να λειτουργήσουν οι θεσμοί της Δημοκρατίας.
Για να ξαναγίνουμε αξιόπιστο μέλος της Ευρώπης, της οικογένειας στην οποία ανήκουμε.
Να ξαναδώσουμε την ελπίδα ότι ο τόπος αυτός έχει μέλλον.
Τη βεβαιότητα ότι αν παλέψουμε ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

2021: Οι κάτοικοι στην Αθήνα καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών στα περίχωρα της πόλης

910: Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον πρεσβύτερο και τον Έθελρεντ, λόρδο της Μερκίας, νικούν στη μάχη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της Αργολίδας

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη θέσεων για προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ που θα καλύψουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απάντηση Τσιλογιάννη στην «ομάδα των 4» για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο

Την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη κριτικάρει ο Αλέξανδρος Τσιλογιάννης σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Επιδαύρου «Πορεία Δημιουργίας» που απαντά και στην κριτική που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »