prooptiki@msn.com

Πρωτότυπη και μοναδική επετειακή έκθεση στο Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης

Την επίσκεψή του στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης και τις εντυπώσεις που αποκόμισε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ, Τάσος Τόκας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Με ιδιαίτερη χαρά  επισκέφτηκα χθες το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου,  το οποίο στεγάζεται στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση,  οι υπεύθυνοι του  Μουσείου  αποφάσισαν, με διορατικότητα την επιτυχή έκβασή της, να παρουσιάσουν  μια   ιστορική επετειακή έκθεση  για το 1821, με τις παιδικές κούκλες του μουσείου να έχουν φορέσει  Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές της περιόδου 1800-1900, σε συνδυασμό  με έργα ζωγραφικής και φιγούρες του σπουδαίου Χαρίδημου που απεικονίζουν τους  σπουδαίους αγωνιστές  του 1821 ( και του Κάτω Νεχαγιέ)  με τεχνική του Θεάτρου Σκιών.
Στο υπέροχο κτήριο το οποίο είναι δωρεά του αείμνηστου δασκάλου της Ερμιόνης, Μιχαήλ Παπαβασιλείου, με υποδέχθηκε η «ψυχή» του Μουσείου κ. Μαρία Τράκη, που με ξενάγησε στους χώρους της Έκθεσης και με ενημέρωσε με μοναδικό τρόπο για  τις καταπληκτικές φορεσιές σχεδόν από όλη την Ελλάδα που είναι ντυμένες οι κούκλες, αλλά και τα έργα του Χαρίδημου.
Στο χώρο της Έκθεσης εντύπωση προκαλούν οι  μοναδικής ομορφιάς πίνακες της ερμιονίτισσας ζωγράφου Ανθούλας  Λαζαρίδου Δουρούκου με παραδοσιακές  Ελληνικές φορεσιές. 
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η  παρουσία στο Μουσείο της κ. Ήρας Φραγκούλη-Βελλέ πρώην προέδρου του ΙΛΜΕ, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για την επετειακή έκθεση.
Συμπερασματικά, αποτελεί πραγματικά  μια εντυπωσιακή, πρωτότυπη και μοναδική έκθεση  σε όλη την Ελλάδα και αξίζει να την επισκεφτούν όλοι και ιδιαίτερα οι μαθητές των σχολείων της Ερμιονίδας, τηρώντας βεβαίως τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εγώ από την πλευρά μου και με την ιδιότητά του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης στον Δήμο Ερμιονίδας,  έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το  σπουδαίο έργο τους   και τόνισα ότι στηρίζουμε αυτές  τις εξαιρετικές εκδηλώσεις  που μας κάνουν περήφανους για τον τόπο μας και πως θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητήσουν  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Δεσμοί Αίματος”: 180η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στην ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-Δ.ΥΠ.Α

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” διοργανώνει τη 180η τακτική εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2023 από 9:00πμ έως 13:00μμ στην ΕΠΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου Δημητρίου Κώνστα, συνταξιούχου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κωνσταντίνος Μάκαρης: «Σήμερα οι δικηγόροι και οι ντελιβεράδες, αύριο ποιοι;»

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Εποχή”, στο Δήμο Ναυπλιέων, τοποθετείται μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού εργασίας Π. Τσακλόγλου αναφορικά με τους δικηγόρους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους έως 9 Μποφόρ

1.- Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 411/28-11-2023/1000 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ, για Νοτιοδυτικό Αιγαίο συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 28/22 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιατί η Αγία Βαρβάρα τιμάται ιδιαίτερα στο Ναύπλιο-Το Θαύμα και η εικόνα του ζωγράφου Α. Μπαρού-Του Γιάννη Μακρή

Όλως ιδιαίτερα τιμάται η μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Ναυπλίου, εκεί που το 1831 δολοφονήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »