prooptiki@msn.com

Νέα σενάρια αποχώρησης του Παναγιώτη Νίκα απο την Περιφέρεια- Σημείο-κλειδί ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα

Νέα σενάρια είδαν το φώς της δημοσιότητας για την πιθανότητα να μην συμμετέχει ο Παναγιώτης Νίκας στις επόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στο ειδικό ένθετο e-ota που επιμελούνται οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Πολύζος και Πένυ Αβραμίδη αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Γρίφο και μάλιστα για δυνατούς λύτες αποτελούν τα πρόσωπα που θα προτάξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. στον δρόμο προς τις κάλπες του 2023.Ο νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του για τις επόμενες κάλπες, ωστόσο στις σκέψεις του είναι να μη διεκδικήσει εκ νέου την περιφέρεια. 
Στην περίπτωση που ο Νίκας κατέλθει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το πιθανότερο είναι να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ.. καθώς ως εν ενεργεία περιφερειάρχης η Πειραιώς δεν μπορεί παρά να στηρίξει την επιλογή της που μάλιστα δικαιώθηκε στις κάλπες του 2019. Από την άλλη πλευρά, στο σενάριο που ο Παναγιώτης Νίκας αποφασίσει να εγκαταλείψει την Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού, ο προβληματισμός της Ν.Δ. είναι ποιος θα τον διαδεχθεί. Οι απόψεις που ακούγονται είναι να επιλεγεί ένα άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο, έχοντας στον νου το παράδειγμα των Σπανού και Φαρμάκη, ωστόσο στη συγκεκριμένη περιφέρεια υπάρχει μια ιδιαιτερότητα: Ο εκλεκτός πρέπει να πάρει «πράσινο φως» από τον Αντώνη Σαμαρά».
Πριν το δημοσίευμα στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχε προηγηθεί άρθρο στην ιστοσελίδα Notospress με τον τίτλο: “Ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ στην Πελοπόννησο;” !!! Χαρακτηριστικό της ανάρτησης, στην οποία αναφέρεται ως μέτρια η θητεία του Παναγιώτη Νίκα, είναι και η προσπάθεια να μπουν και τα χαρακτηριστικά του επόμενου υποψήφιου !!! Σε κάποιο σημείο της ανάρτησης αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Πρώτο μέλημα όσων διαμορφώνουν την νέα υποψηφιότητα είναι η ηλικία του υποψήφιου που πρέπει να είναι κάτω των 55. Δεύτερο μέλημα να είναι Πελοποννήσιος και σχετικά δοκιμασμένος, άρα βουλευτής, πολιτευτής, αυτοδιοικητικός ή εκλεγμένος σε φορέα. Τρίτο μέλημα να μπορεί να αντιτάξει στον Τατούλη επιχειρήματα και προγράμματα με πειστικότητα. Τέταρτο να είναι του Προέδρου χωρίς να ενοχλεί τον Σαμαρά ή να είναι του Σαμαρά χωρίς να ενοχλεί τον Πρόεδρο.»

Βέβαια το πιο πιθανόν είναι όλα αυτά να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα αφού όλες οι κινήσεις του Παναγιώτη Νίκα είναι ανοικτές και ο ίδιος θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει. 
Η επόμενη διετία λοιπόν σε αυτό το κομμάτι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού όλα πλέον θα κριθούν από την στήριξη που θα δώσει η Κυβέρνηση στους σχεδιασμούς του Παναγιώτη Νίκα. 
Σε ότι αφορά την επικοινωνιακή του πολιτική η αναπαραγωγή των ανακοινώσεών του γίνεται χωρίς σχολιασμό από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και διατηρεί τις φιλικές σχέσεις που είχε και στο ξεκίνημα με μερίδα δημοσιογράφων. 
Το αγκάθι που υπάρχει αφορά τις σχέσεις του με το κομμάτι των ανθρώπων που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά ,και είναι πολλοί. 
Ο χρόνος μπορεί να δώσει λύσεις και σε αυτό το θέμα αφού υπάρχουν παράγοντες που θέλουν να γεφυρωθούν οι διαφορές τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Κρανιδιώτη οπλαρχηγό, Αρσένιο Κρέστα

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κρανιδιώτη Αρχιμανδρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Από το Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα : Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στην διεθνή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »