prooptiki@msn.com

Πολιτικό παρασκήνιο στην Αργολίδα και όχι μονο

Κάθε μέρα στη Νέα Δημοκρατία ακούγονται και νέα ονόματα για υποψήφιοι Βουλευτές τα οποία φυσικά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τα στάνταρ όμως σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες είναι οι Ανδριανός, Σιδέρης και Παναγιωτοπούλου. Όπως αντιλαμβάνεστε ήδη υπάρχουν δύο υποψήφιοι από το Άργος. Μένει μία γυναίκα και εάν ο πέμπτος της παρέας εκπροσωπήσει την Ερμιονίδα ή την ευρύτερη περιοχή 

Έναρξη
Ολοι αυτοί πάλι είναι κουμπωμένοι ως προς το πότε πρέπει να βγούνε προς τα έξω ,να ασκήσουν δηλαδή επικοινωνιακή πολιτική ,αφού φοβούνται μήπως πάνε πίσω οι εκλογές και έτσι κάψουν και τα όποια χαρτιά έχουν Αντίληψη μίας άλλης πολιτικής που υπήρχε πριν πολλά χρόνια και κλείνει κύκλο Αν έχεις να πείς δεν φοβάσαι τον χρόνο και βγαίνεις μπροστά Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί τη στιγμή κάνουν επαφές με παράγοντες Αυτούς δηλαδή που τους λένε ότι έχουν τα προβατάκια στη στάνη και θα τα αρμέξουν στις εκλογές

ΚΙΝΑΛ 
Εκεί που θεωρούν δεδομένη την προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι στο ΚΙΝΑΛ και ήδη τρέχουν να προλάβουν ώστε στις επόμενες εκλογές να πάνε με νέο αρχηγό η ανανεωμένη μέσα από τις κάλπες την Φώφη Γεννηματά . Στην Αργολίδα το πιο δυναμικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη και αυτό δεν αμφισβητείται. Ετοιμάζονται σιωπηρά και από το τέλος Σεπτέμβρη θα βγουν μπροστά αρκετά ονόματα 

ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Γιάννης Γκιόλας παραμένει στο προσκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον για έναν πολύ απλό λόγο. Σε ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την Κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιος άλλος να βγαίνει μπροστά για να γίνει πόλος έλξης ψηφοφόρων. Ο Γιώργος Γαβρήλος προφανώς για λόγους τακτικής δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα συχνά και έτσι το αντιπολιτευτικό παιχνίδι το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Γκιόλας. Δεν μιλάμε για άλλους που νομίζουν ότι το να πολιτεύεσαι έχει σχέση με τις κομματικές ισορροπίες.
Πεβερέτος 
Όσο στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν λύσεις για την δημιουργία ενός ισχυρού ψηφοδελτίου εμείς θα θυμόμαστε τον απεχθή τρόπο με τον οποίο κάποια ομάδα αντιμετώπισε τον Παναγιώτη Πεβερέτο όταν αυτός σκεφτόταν να είναι υποψήφιος Βουλευτής. Μια ομάδα. Αυτή που μόνιμα τραγουδάει το πιο καλή η μοναξιά. Έτσι αποφεύγονται και οι συγκρίσεις ακόμα και με τους συντρόφους τους. Μια ομάδα που επιτέλους κλείνει τον κύκλο της.

Κοδέλας 
Από όλη αυτή την ιστορία στην πορεία των μνημονίων αυτός που έμεινε στη μνήμη μας με θετικό τρόπο είναι ο Δημήτρης Κοδέλας. Πέταξε μια έδρα, δεν υπολόγισε το χρήμα και την θέση του Βουλευτή και έκανε αυτό που του επέβαλλε η συνείδησή του. Γι αυτό έχει κερδίσει τον σεβασμό ακόμα και όσων διαφωνούν με τις ιδέες του. Σήμερα, ο Πρόεδρος των Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών δίνει έναν άλλο αγώνα ιδιαίτερα ήρεμος.

Σαμαράς 
Η κακή σχέση του Παναγιώτη Νίκα με τον Αντώνη Σαμαρά αποτελεί την αφετηρία όλων των σεναρίων για τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές. Εμείς ήμαστε σίγουροι ότι εάν ο Παναγιώτης Νίκας το θελήσει τότε θα είναι υποψήφιος. Η άριστη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Δεδομένο είναι όμως ότι ο Παναγιώτης Νίκας δεν θα λειτουργήσει εν θερμώ και θα μετρήσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει την τελική απόφαση για τις επόμενες εκλογές.
Θεσσαλονίκη 
Στην έκθεση Θεσσαλονίκης έγιναν πολλά και διάφορα. Πάνω από όλα όμως οι δικοί μας της Πελοποννήσου επιδόθηκαν με μανία στο σπορ των δημοσίων σχέσεων. Πολιτευτής έψαχνε μανιωδώς γνωστά ονόματα της Κυβέρνησης για να βγει μία φωτογραφία μαζί του και να την πλασάρει στα ΜΜΕ αλλά και στο facebook. Μιλάμε για πολύ γέλιο. Κάποιος του έκανε πλάκα και του είπε ότι είναι η ευκαιρία του να αναδειχθεί και να επηρεάσει τους ψηφοφόρους βγάζοντας φωτογραφίες με υποτιθέμενους φίλους του υπουργούς και αυτός το έκανε. 
Κυκλοφοριακό 
Ο σχεδιασμός που έχει γίνει για το κυκλοφοριακό στο Ναύπλιο σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Μέχρι τώρα έχουν αναδειχθεί τα βασικά σημεία και από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να γίνονται ορατές και οι υπόλοιπες κινήσεις που θα βάλουν το Ναύπλιο στον χάρτη των πόλεων-πρότυπων. Ο εχθρός είναι ένας μόνο: ο χρόνος που δεν αφήνει περιθώρια και αυτό το γνωρίζει καλά ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος. 
Πρόωρες
Στη ιστοσελίδα parapolitika.gr διαβάζουμε ότι : Ο Νίκος Φίλης ζήτησε από τους συντρόφους του να αξιοποιήσουν το momentum. 
Συγκεκριμένα : 
“Ευρεία σύσκεψη τομεαρχών συγκάλεσε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος εκτίμησε πως «την άνοιξη είναι πιθανό ο Μητσοτάκης να στήσει κάλπες», γι’ αυτό και ζήτησε από τους συντρόφους του να αξιοποιήσουν το momentum”.
Προβληματισμός 
Συνεχίζουμε με Parapolitika.gr: Η συζήτηση φούντωσε μετά την αστοχία του ανασχηματισμού με την περίπτωση Αποστολάκη. 
Η εκτίμηση είναι ότι οι κεντρώοι που έχουν βρει καταφύγιο στη Ν.Δ. λόγω αντιπάθειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν να αναζητούν δική τους πολιτική έκφραση.
Νωρίς να το πιστέψει κανείς, αλλά… καταγράφεται ως προβληματισμός.
Γνώριμος
Από την ιστοσελίδα efsyn.gr και τα παρασκήνια αντιγράφουμε: “Ως «παλιός γνώριμος» του πρωθυπουργού πλασαρίστηκε ο γνωστός σύμβουλος πολιτικής και εκλογικής στρατηγικής, Σταν Γκρίνμπεργκ, που βρέθηκε στην πρωθυπουργική αποστολή για Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
«Είναι παλιός γνώριμος και συνομιλητής του πρωθυπουργού από τα παλιά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετικό ερώτημα (Documento) που υποβλήθηκε στο μπρίφινγκ .
O Γ. Οικονόμου, σπεύδοντας να προλάβει περαιτέρω αντιδράσεις, ανέφερε πως ο κ. Γκρίνμπεργκ βρέθηκε στο πλευρό του πρωθυπουργού αμισθί. «Δεν πληρώνεται από πουθενά» είπε χαρακτηριστικά.
Και η ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάταια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους παγκοσμίως, ο κ. Γκρίνμπεργκ, συνοδεύει τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επειδή είναι απλά ”φίλος του από παλιά” και μάλιστα ”δεν πληρώνεται από πουθενά” αλλά παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ρωτά:
«Με πόσα χρήματα και από πού πληρώνει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γκρίνμπεργκ για να του φτιάξει το προφίλ και να ανακόψει τη ραγδαία φθορά του, δεδομένου ότι η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 350 εκατ. ευρώ και δεν εξυπηρετεί καν τους τόκους, αυξάνοντας κάθε χρόνο τα υπέρογκα χρέη της στις τράπεζες».
► Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας είχε εμπλακεί την πολιτική στρατηγική των εκλογών του 2019. Μήπως σηματοδοτεί κάτι η εκ νέου η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου συμβούλου;” 
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συνάντησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Τα μεγάλα έργα υποδομών που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Αυστηρές συστάσεις για την καθαριότητα ιδιωτικών και δημοσίων χώρων

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία

399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία. 360: Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »