«Η ελαιοκομική περίοδος 2020-2021 είναι από πλευράς όγκου παραγωγής για την Αργολίδα αισθητά χαμηλότερη ενώ σε επίπεδο χώρας κατά τους πρώτους υπολογισμούς πρέπει να ήμαστε κατά 10-20% χαμηλότερα από την περασμένη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα η Αργολίδα μπορεί να φθάσει σε μείωση παραγωγής στο 50% σε αντίθεση με την Κορινθία που αναμένεται να έχει υπερδιπλάσια παραγωγή». Αυτές είναι οι εκτιμήσεις από τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου Μανώλη Γιαννούλη που είναι Πρόεδρος ∆.Σ. και ∆ιευθύνων Σύµβουλος της «ΕΛΣΑΠ Α.Ε. Ελαιουργικές Επιχειρήσεις» που λειτουργεί στο Ναύπλιο που συμπλήρωσε ότι : « η τιμή έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα καλύτερα από την περασμένη χρονιά αφού έχει μία αύξηση 10-15% Τα ελαιόλαδα που είναι καλής ποιότητας κινούνται στα 2,50 ευρώ ενώ τα χαμηλότερες ποιότητας στα 2,20 ευρώ. Φέτος ο καρπός ήταν πολύ καθαρός και δεν επηρεάσθηκε από ασθένειες με αποτέλεσμα να έχουμε καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι με αυτές τις τιμές βελτιώνεται το εισόδημα του παραγωγού αφού εάν κάνουμε «δραχμοποίηση» των τιμών θα δούμε ότι το λάδι πωλείται σήμερα στις τιμές του 1992-1993.Εικοσι οκτώ χρόνια μετά έχουμε την ίδια τιμή τελικά .» Στη συνέχεια ο Μανώλης Γιαννούλης αιτιολόγησε το «πάγωμα» των τιμών υποστηρίζοντας ότι : « Παντού έχουμε μία αύξηση της παραγωγής που φθάνουν τον διπλασιασμό τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία. Ο παραγωγός που πουλάει στην Αργολίδα ένα κιλό λάδι και αυτά τα χρήματα δεν του φτάνουν για να πιεί έναν καφέ στην παραλία του Ναυπλίου όπως επίσης και ο παραγωγός των εσπεριδοειδών .»
23 Αγροτικοί συνεταιρισμοί υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας και συνεννόησης
Αγροτικοί συνεταιρισμοί