prooptiki@msn.com

Κεραυνοί Μπούνου για τις εκλογές στην ΕΠΣΑ και τις μεθοδεύσεις της ΓΓΑ -Είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάθε αντίθετη και αντιπολιτευτική φωνή

Τους λόγους που οδήγησαν την αντιπολίτευση στην αποχή ανακοίνωσε ο Γιώργος Μπούνος ως εκπρόσωπος νυν και τέως πρόεδρων ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών ομάδων της Αργολίδας. Στη σχετική ανακοίνωση αφού κάνει αναφορά στις συνθήκες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών που έγιναν πριν χρόνια και έδωσαν την Προεδρία στον Βασίλη Σιδέρη, στη συνέχεια καταγγέλλει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε και είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών ομάδων από την ψηφοφορία. Η δήλωση του Γιώργου Μπούνου είναι η ακόλουθη :

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΥΝΟΥ
  Την Τρίτη 22 Ιουνίου θα γίνουν οι πιο αθόρυβες και οι πιο αδιάφορες εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας. Κι αυτό γιατί, εκτός από την απουσία δεύτερου ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση του Δ.Σ. –εξ αιτίας των επιλογών προηγούμενων Διοικήσεων σε ότι αφορά το εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου – για πρώτη φορά από ιδρύσεως της ΕΠΣΑ, οι ομάδες που θα προσέλθουν να ψηφίσουν δεν θα ξεπεράσουν τις 25, στην καλύτερη περίπτωση.
  Ακόμη στα μάτια μας υπάρχουν έντονες οι εικόνες από την τελευταία αναμέτρηση των δύο υποψηφίων που διεκδίκησαν τον Προεδρικό θώκο, με τον γνωστό τρόπο με τον οποίο παράγοντες Σωματείων  κατέστησαν συνυπεύθυνοι στην εκλογική διαδικασία, παραχωρώντας την εκπροσώπηση των ομάδων τους σε Βορειοελλαδίτες εκπροσώπους, οι οποίοι δεν ήταν μέλη των ομάδων τους. Στιγμές απείρου κάλλους, ζήσαμε κατά την άφιξη τουριστικών λεωφορείων της Βόρειας Ελλάδας από τα οποία αποβιβάστηκαν πρόσωπα που βλέπαμε για πρώτη φορά, ως εκπρόσωποι Αργολικών ομάδων, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών!
 Για τις σκηνές εκείνες ωστόσο, μέχρι και σήμερα όλοι μα όλοι μιλούν χαμηλόφωνα, μιας και κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν θέλει να θυμάται τη συμμετοχή του σε εκείνη τη διαδικασία που προσέβαλε όσο καμία άλλη την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα εκείνων  των παραγόντων που δεν είχαν παραχωρήσει τη εκπροσώπηση των ομάδων τους σε τρίτους. 
 Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνέχεια μιας μακρόχρονης προσπάθειας να ελέγξει το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την ΕΠΟ, έθεσε φέτος ορισμένες προϋποθέσεις για να εγγραφούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες στο Μητρώο της. Η υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο είχε σαν συνέπεια να αποκτήσουν μεν δικαίωμα ψήφου αλλά να αποκλειστεί και μεγάλος αριθμός Σωματείων. Οι περισσότερες ομάδες με δικαίωμα ψήφου, είναι ήδη γνωστό που πρόσκεινται. Το ενδεχόμενο καθόδου δευτέρου ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση του Δ.Σ, εκμηδενίζεται από το υπάρχον εκλογικό σύστημα, το οποίο θα εξηγήσουμε λίγο παρακάτω, και μετατρέπει την εκλογική διαδικασία σε παρωδία, αποτρέποντας την όποια υγιή συμμετοχή και διεκδίκηση στις εκλογές..
Υπάρχουν όμως ομάδες που ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια και απολαμβάνουν σημαντικής βοήθειας στη λειτουργία τους. Προπονητές προτείνονται, ποδοσφαιριστές ωθούνται να συνεργαστούν μαζί τους και πολλά από τα έξοδα ως δια μαγείας είναι τακτοποιημένα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι ομάδες αυτές έχουν προσλάβει ικανούς “μάνατζερ” ή έχουν λαμπρούς διαχειριστές στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, τότε είναι πολύ κοντά στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους και επιβίωσής τους.
Την Τρίτη, τα Σωματεία καλούνται να εκλέξουν. Ποιον να εκλέξουν και γιατί; Και εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε σε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντων Διοικήσεων, και να καυτηριάσουμε το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα με το οποίο γίνονται οι εκλογές στην ΕΠΣ Αργολίδας.
Είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάθε αντίθετη και αντιπολιτευτική φωνή αφού το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται απαρτίζεται από 11 συμβούλους της νικήτριας παράταξης στερώντας έτσι την εκπροσώπηση των Σωματείων τα οποία αυτοβούλως τάχθηκαν με το ψηφοδέλτιο που μειοψήφησε. Και αναρωτιόμαστε: Πως είναι δυνατόν ένα πολιτικό πρόσωπο που εκφράζεται από μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, να εισηγήθηκε ως Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ αλλά και να συνεχίζει να ανέχεται ένα ακραιφνώς Βορειοκορεάτικο εκλογικό σύστημα;  
    Επειδή όμως, η δημιουργία και η πρόοδος, εδώ και εκατομμύρια χρόνια προϋποθέτει την ύπαρξη δύο, ελπίζουμε η μοναδικότητα του ενός υποψηφίου, άρα και σίγουρου “νικητή”, να μην αποτελέσει αιτία στασιμότητας και υπερβολικής και αλαζονικής συμπεριφοράς. Γιατί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οφείλουν όλοι να υπηρετούν τον υγιή ανταγωνισμό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με ταπεινότητα και όχι με έπαρση, με διάθεση για προσφορά και όχι για προσωπική εκμετάλλευση.
  Εμείς θα είμαστε πάντα με εκείνους που διαθέτουν την ψυχή τους, τα προσωπικά τους χρήματα και τον πολύτιμο χρόνο τους ανιδιοτελώς, χωρίς άλλες προσωπικές ή πολιτικές σκέψεις. Και θα αγωνιζόμαστε πάντα με γνώμονα το ποδόσφαιρο να αποτελεί το άθλημα που θα συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο για προσωπική του ευχαρίστηση, θα αποτελεί την πιο ουσιαστική διέξοδο για τη νεολαία μας.
 Κλείνοντας, θα θέλαμε να απαντήσουμε ότι στις εκλογές αυτές, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, δεν “φοβηθήκαμε” να κατέβουμε στο στίβο. Οι διαμορφωμένες συνθήκες, μας ώθησαν σε αποχή. Η αντίληψή μας για το ποδόσφαιρο, απέχει έτη φωτός από τη σημερινή Διοίκηση. Και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας με οποιοδήποτε κόστος, μέχρι να γίνει πλειοψηφία, όταν το θελήσουν τα περισσότερα Σωματεία. 
 Παραμένουμε πιστοί στις δικές μας αξίες και αρχές καθώς και τη πάγια θέση μας στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τη δημοκρατική εκπροσώπηση όλων των Σωματείων της Αργολίδας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που θα έχει θετική κατεύθυνση.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΝΟΣ
 EKΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΏΝ                                       ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας