Αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης

Τα αυξημένα κρούσματα covid-19 υποχρεώνουν σε αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου για άδεια από την εργασία.

«Οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR. Για να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια», Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά.

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση είπε ο υπουργός και προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

«Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, κυρίως στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες και για αυτό είμαστε έτοιμοι για παρεμβάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήσαμε να διατεθούν στο ΕΣΥ από τις ιδιωτικές κλινικές το 10-15% των κλινών τους για τους ασθενείς Covid-19, ώστε να ανακουφιστεί η πίεση στο ΕΣΥ, όσον αφορά στις απλές κλίνες», ανέφερε ο υπουργός.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά.

Ο υπουργός, επανέλαβε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη στη χώρα μας και ότι η άνοδος των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Μάχη για τη ζωή του δίνει 70χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί στην Αρβανιτιά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών κινδύνεψε να πνιγεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »